Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A Windows XP nem ismeri fel a...

XenoMorph kérdése:

A Windows XP nem ismeri fel a lemezeket, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
A gondom az, hogy amikor berakok 1 lemezt xp alatt egyszerűen nem ismeri fel azt. Mindegy hogy milyen típiusú a lemez, nem ismeri fel. Felraktam 1 linuxot, ott is megpróbáltam, és linux alatt felismerte a lemezeket. Ezért van baj, szerintem a windows-al.

2012. ápr. 23. 09:31
1 2
 1/11 tibike31 ***** válasza:
mindent adat el fog meni a lemezedrol es at kell alakitsd lemezed ntfs re mert maga linux at alakitota a particiod es csak akkor tudsz telepiteni windowst ha maga particio ntfs vagy fat32.
2012. ápr. 23. 10:48
 2/11 A kérdező kommentje:
akkor ezt most küldjem el szervízbe? vagy mi a teendő ilyenkor?
2012. ápr. 23. 11:26
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem a Windows-zal van baj, mert ha azzal lenne, akkor senkinél nem ismerné fel a lemezeket. Telepíts fel a DVD meghajtóhoz egy hozzá való driver-t és mindjárt fel fogja ismerni a lemezeidet.
2012. ápr. 23. 11:36
 4/11 A kérdező kommentje:
én ebben nem vagyok valami nagyon jártas... acer aspire 5738ZG-van. abban is tudnál segíteni hogy milyen driver kell nekem?
2012. ápr. 23. 11:51
 5/11 A kérdező kommentje:
mármint acer aspire 5738ZG típusú a gépem
2012. ápr. 23. 11:52
 6/11 anonim ***** válasza:

Az első baromságot ír. Ha jól értem, akkor a kérdezőnek a CD/DVD lemezekkel van baja.

Ha windows nem ismeri fel, Linux meg igen, akkor a meghajtó jó, ergo olyasmi lehet, hogy pl. nincs betűjel megadva a windows CD-meghajtónak. Azt lemezkezelőben lehet orvosolni.

Kedves kérdező, legjobb, ha megnézeted valakivel a gépet, mert lehet, hogy 2 perc alatt megcsinálja neked a helyszínen az, aki ért hozzá.

2012. ápr. 23. 12:02
 7/11 A kérdező kommentje:
rendben. akkor talán még ma elviszem. köszi a válaszokat.
2012. ápr. 23. 12:15
 8/11 anonim ***** válasza:

Na még egyszer fussunk neki, mert a kérdésből én azt szűrtem le, hogy a meghajtót felismeri, a behelyezett lemezt nem ismeri fel az XP.

A Windows látja-e a DVD meghajtót? Ha látja a meghajtót (van neki betű jele), akkor a driver nem megfelelő, vagy nincs is telepítve, ami meglepő lenne, hisz az XP alapból telepíti.

Ha nem látja a meghajtót, akkor a kábel csatlakozásokat a meghajtónál és az alaplapon is meg kellene kissé mozgatni, vagy kihúzni és visszadugni, ugyanezt meg kellene tenni a tápkábellel is.

2012. ápr. 23. 13:03
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen. amikor linuxt indítok el nem windows xp-t akkor felismeri a lemezeket. ha ugyanezt teszem xp alatt akkor már nem ismer fel lemezeket, semilyet sem.
2012. ápr. 23. 13:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Telepítsd fel az optikai meghajtó driverét és mindjárt jó lesz.
2012. ápr. 23. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!