Érdemes 12 GB-ig bővíteni a laptopban a RAM-ot?
Elég vicc hogy ilyen kártyákra 2GB ramot tesznek. Amúgy tényleg nem egy nagy eresztés a kártya, de ha most visz mindent, akkor kb hasonlóan visz majd játékokat 1 év múlva is.
Memóriából meg bőven elég a 4 is, felesleges egyelőre erre költeni.
A RAM az csak egy tárhely, és még erősebb videókártyákon is sokáig elég az 1GB, a csúcs kártyák is beérik 2GB-al. Pont ez a legolcsóbb módja az emberek hülyítésének, hogy dobjunk bele olcsón sok ramot, és már viszik mint a cukrot mert hűűű 2GB-os videókártya.
Azért nem nagy eresztés ez a kártya, mert kb a GT520-al van egy szinten, mindkettő elég belépő szintű darab, amin elfutnak mai játékok alacsonyabb beállításokkal, pl az általad említettek. De énszerintem ha játékra kell, akkor általában GT540M-et ajánlok minimum, az kb 2x erősebb mint ezek a kártyák, és még elérhető áron adják.
Itt van elég jó leírás is róla angolul: [link]
Az meg mindig relatív hogy mi számít elavultnak. Ha úgy nézzük, akkor már most is kompromosszumokkal tudsz játszani, valakinek már ez is annak számítana, másrészt meg, egy 3-4 éves laptop is "elavult" a mai szóhasználat alapján, mégis hardveresen elég erős lehet ahhoz hogy elfuttasson mai játékokat. Annyi hogy egy iylen gyengébb kártyával már most lentebb kell húzni a grafikát, és így sokkal hamarabb eljutsz oda hogy minden low-ra van állítva, míg egy erősebb kártyával ugyanezzel a csökkenéssel még pár év múlva is közepes beállításokkal fut majd egy játék.
De valójában utólag tökmindegy azt nézni hogy mit vettem, használni kell és kész.
nem olvastam el az utolsó 3 hsz-t szóval bocsi ha valamit ismétlek:
1. laptopot ne vegyél játékra
2. a videókártyában a memória 1gb bőven elég HD ready felbontásra(gondolom az van a laptopban) másrészt meg gondolom ddr3 as VGA, aminek lassú a memóriája. és mivel 610m a neve gondolom az órajele sem valami gamer szintű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!