Az alábbi gép jó játékra (4-5 évre tervezek)?
- CPU AMD FX Series 6200 X6 BOX
- Alaplap Gigabyte GA-990FXA-UD3 (AMD-AM3+)
- VGA GIGABYTE ATi HD7850 2Gb (GV-R785OC-2GD)
- CORSAIR DDR3 8Gb/1866 KIT Vengeance Red (CMZ8GX3M2A1866C9R)
2-3 évnél szinte lehetetlen tovább tervezni!
Lehet, hogy fél év múlva valami nagy áttörés révén olyan processzorok jönnek ki, amik kenterbe verik a mostaniakat és a játékok is ehhez kezdenek alkalmazkodni....
De esélyes, hogy ez még használható lesz, csak a 4-5 év múlva kijövő játékok valószínűleg minim grafikon fogja vinni, ha viszi.
Nem hiszem, hogy 8GB RAM ne lenne elég még hosszú ideig...4-5 év múlva nem ez lesz a legnagyobb baj, hanem a CPU valszeg már karcsú lesz és a VGA is csak kisebb felbontáson nyújt majd normálisabb játékélményt (közepes vagy kisebb grafikával).
De ezt nem lehet megsaccolni, nem tudjuk, hogy milyen ütemben fejlődnek a játékok. A következő generációs konzolok megjelenése után nagy valószínűséggel lesz egy nagyobb ugrás (mivel a játékok zöme elsősorban konzolokra íródik, az utóbbi években ez az elsődleges platform).
Volt időszak, amikor úgy éreztem, hogy fél, max 1 évente kell kártyát cserélnem (általában középkategóriás kártyáim voltak)....utána kicsit megállt az élet (például a HD4830 karimat már 2 évig tudtam használni komolyabb kompromisszumok nélkül 1680x1050 felbontáson). Szóval megjósolni a jövőt nem könnyű, de az biztos, hogy 4-5 év hosszú idő a számítástechnikában.
Ha megnézzük, hogy mi volt kb 5 éve, 2007 derekán: 40.000Ft-ért lehetett kapni Athlon64 X2 5600+ vagy Core 2 Duo E6400 procit. Általánosan 2GB RAM volt egy játékos gépben. Radeon X1900 vagy Geforce 7800 volt a csúcs (egy 7600GT is 30-35.000Ft volt). Mai szemmel ez már tényleg nem sok (legalábbis játékokra).
4-5 év múlva kitudja mi lesz!
CPU mindenképp FX8120 legyen, alaplap inkább valami ASUS, pl
M5A99X EVO, az jó megbízható. VGA az jó, RAM is. Tökéletes szerintem, de 2-3 évnél tovább ez nem fogja vinni maximum beállítások mellett FullHD felbontáson a játékokat, azt azért kalkuláld bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!