Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha van egy MSI HD3870 X2es...

Ha van egy MSI HD3870 X2es (OC-t) VGA a gépembe akkor köthetek még mellé egy sima MSI HD3870est (OC-t) crossfirebe?

Figyelt kérdés
Működőképes lenne így a rendszer és lenne jelentősebb teljesítménynövekvés vagy pénzpocséklás?
2009. jún. 19. 10:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Kell hozzá 2 Crossfire Interconnect kábel. Elvileg járnia kell mindkét kártyához, ha nem kaptál, akkor nehéz dolgod lesz, mert nem nagyon lehet beszerezni a kábelt.

Ne számíts teljesítményduplázódásra, de azért tapasztalható növekedés, viszont sok dologgal nem kompatibilis a crossfire technológia és több játéknál is jelentkezhetnek bugok miatta ezért ha engem kérdezel inkább vegyél egy radeon 4770-est, ami nagyjából egy árban van a 3870-nel de sokkal jobb teljesítményű (4850 körüli). Ez azért lehetséges, mert ez az első 40 nanométeres technológiával készült videókártya, szóval nem valami átverésről van szó, sokkal olcsóbb az előállítás ezért tud ilyen jó árban lenni. Ha gondolod olvasgass teszteket a 4770ről, most elég sok van, nemrég kezdték forgalmazni. Nem lepődnék meg, ha megszorongatná teljesítményben a dupla 3870est és ahogy mondtam utóbbival lehetnek bugok, gondok a játékokban.

2009. jún. 19. 12:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Félreértetted a kérdést, az egyik kártya X2-es azaz "2 kártya van 1 lapon", teljesítménybe ottkörül van mint a 4870 ez a kártya, és e mellé akarok 1 mezei 3870es, és ezzel elvileg 3 lenne a gépembe. Azért akarom így mivel ezt a kártyát már nem akarom lecserélni (1920ban minden játék megy maxxxon) viszont később ha jönnek ki ujabb játékok akkor lehet veszek mellé még1 3870est :)
2009. jún. 19. 14:21
 3/7 ceri ***** válasza:

A 3870 nagyon jó kártya volt. Ha csak a erejét nézzük, még ma is megállja a helyét, de....

Néztem teszteket. Ezek szerint az X2-es csak 5-10 %-ban gyorsabb a szimplánál. Sőt olyan is volt ahol kikapott tőle.

A crossfire (az SLI is) technológia, szerintem egy elbaltázott dolog, és csak arra jó, hogy 110-120 %-ért 200-at fizess. Akkor már jobb, ha veszel egyel jobb kategóriájú kártyát. Áramot is spórolsz vele.

Ha jól tudom simát nem is lehet mellé bekötni, csak X2-est, de ebben nem vagyok biztos.

Szerintem használd amíg az igényednek megfelel, nem tudom mekkora a monitorod, de ha nem valami böhöm nagy akkor semmi szükség 1920-as felbontásra - nem látsz belőle semmit,

Közben majd jön ki valami modernebb és sokkal gyorsabb szólóba, mint amit te akarsz. Megjegyzem amit ajánlottak (4770) szintén ottkörül van mint a 4870 és csak 26-30000 az ára. Ha ezt megduplázod is, egy modernebb olcsóbb kártya simán le fogja kőrözni a tiedet.

Crossfiret semmiképp.

2009. jún. 19. 17:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Énis néztem teszteket és kb 4870el megegyezik szal nemtom ezt honnan vetted h szimpla 3870 veri, egyébként egy 24 colos Asus szélesképernyős moncsi.
2009. jún. 19. 22:56
 5/7 ceri ***** válasza:

Pl. innen

[link]

2009. jún. 20. 08:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Uram isten, a CF = CrossFire, azaz 2 kártyás rendszer, a X2 = egy kártyán 2 mag ami kb ugyan az mint a CF csak nem kell 2 kártyahely, meg egy CFre alkalmas alaplap
2009. jún. 20. 15:56
 7/7 ceri ***** válasza:
Ebben igazad van, elnéztem, de a mondanivalómnak nem is ez volt a lényege.
2009. jún. 20. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!