Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fagy le a gép?!

Miért fagy le a gép?!

Figyelt kérdés
Nem tudom rátelepíteni az nvidia-t (videokártya) mert akkor lefagy tőle! Tegnap újra is kellett telepítenem a gépet mert véletlen ráraktam az nvidia-t és épphogy bejött minden már lefagyott és nem tudtam letörölni. A videokártyával lehet a probléma?

2012. ápr. 8. 17:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy igen, meg az nvidiánál előfordul olyan, hogy hibás egy driver, és agyonvágja a rendszert. Nem az első eset lenne.

Legközelebb hasonló esetben ne telepítsd újra, csak indítsd el a gépet csökkentett módban, és takarítsd le a drivert.

Én a helyedben megpróbálnék másik verziót is. Ha mindegyikkel csinálja, akkor esélyes, hogy hardveres gond van.

2012. ápr. 8. 18:00
 2/6 A kérdező kommentje:
Mindegyik verziónál ugyanezt csinálja ..
2012. ápr. 8. 18:07
 3/6 cipi8 ***** válasza:

Előszokott fordulni néhány olyan eset hogy amikor az alaplapi drivereket telepítjük fel pl. Hang, Lan, Wlan stb. stb és véletlen a kapkodásba az alaplapi VGA driverét is felengedjük. és közben nem is használjuk az alaplapit hanem egy másik Videókártyák van, amihez persze a saját driverét is telepítjük, majd újraindítás után meg vagy nincsen kép a normál módban vagy fagyás van és csak csökkentett módban hajlandó a gép menni mert ott nem kell a driver használat a működéshez!

Megoldás hogy csökkentett módban törölni kell mind a kettő Video drivert és csak a külsőt kell telepíteni! Az eltávolítás után ezt normál módban is lehet csinálni vagy csökkentettben is, ha ezek után sem jó akkor lehet hogy rossz a Vidikártyád!

Egy próbát szerintem megér, ezt a banális hibát egyszer én követtem el mert gyorsan készen akartam lenni egy géppel!

2012. ápr. 9. 02:26
 4/6 anonim ***** válasza:
02:26: Vista az egyetlen, ahol nem lehet fent két különböző video driver. XP-n és 7-en ez nem okozhat semmi gondot, akár monitort is köthetsz mindkettőre, és használhatod egyszerre.
2012. ápr. 9. 02:29
 5/6 A kérdező kommentje:
akkor ez most azt jelenti, hogy rossz?
2012. ápr. 11. 16:07
 6/6 cipi8 ***** válasza:

Nekem már sikerült két NVIDIA drivert az XP-re rakni az egyik az alaplapi volt amit nem vettem észre, utána meg felraktam a külsőét is, majd indítás után fekete kép fogadott csak csökkentett módban volt hajlandó menni. Majd miután le dúrtam az egyiket már minden rendben volt!

Kedves Kérdező szerintem próbáld ki a karidat egy másik gépen hogy ott jó-e és a driverrel sincs-e gond! Ha ott is rossz akkor a kari hibás, ha viszont jó akkor a gépedben kell keresni a hibát!

2012. ápr. 11. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!