Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Adatátvitel miért nem megy?

Adatátvitel miért nem megy?

Figyelt kérdés
Szóval átszeretném küldeni az adatokat egy másik gépre ha lehet internetkábelen keresztül, de pontosan nem tudom, hogy csináljam. Be van dugva a kábel mindkettőbe, de sehogy sem érzékelik egymást. Ha ez számít az egyik Win Vista Home Premium, a másik Win7 Ultimate.

2012. márc. 30. 17:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de abból, ahogy megfogalmaztad, amit szeretnél, az jön le, hogy nem nagyon vagy képben a dolgokkal, és félek nehéz lesz segíteni. Gondolom számítógépes hálózati kábelt értesz "internetkábel" alatt. Ezzel a kábellel a két gép közvetlen van összekötve, vagy van köztük bármi eszköz, pl. egy router?

Másképp feltéve a kérdést: ha be van dugva a kábel mindkét gépbe, tudsz mindkettőn netezni? Ha erre igen a válasz, tudok segíteni. Ha nem, akkor ip-címeket kell állítgatni, crosslink kábelt használni, szóval némi hozzáértés nélkül nagyon nyögvenyelős a dolog.

2012. márc. 30. 18:09
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia! Köszi a választ, ne haragudj tényleg rosszul fogalmaztam... :/

Szóval a kábel a két gép között van és valamiért ahonnan át szeretném küldeni az adatokat, az a gép érzékeli a WiFit, de valami kompatibilitási gond miatt nem akar csatlakozni rá. Ezt azért írtam most le mert nem tudom lehet hogy akkor a hálózati kártyájával is gond lehet. Szerintem inkább USB-s megoldással oldom meg az átvitelt, csak kíváncsi voltam, hogy lehet-e ilyet...

2012. márc. 30. 18:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Biztonságos WiFi-ről volt szó.
2012. márc. 30. 18:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez még mindig nagyon katyvasz, amit írsz :)

Most akkor kábelen akarod, vagy wifin? Melyik működik, melyik nem? :) Usb-n közvetlen nem fogod tudni összekötni őket, ahhoz speciális usb kábel kell. Ha mindkét gép ugyanarra a routerre csatlakozik, akár kábellel, akár wifin, akkor elég egyszerűen meg tudod oldani a másolást, de amíg a fentieket nem tisztázzuk, felesleges belemennem a részletekbe. Szóval? :)

2012. márc. 30. 22:47
 5/6 A kérdező kommentje:
Már mindegy megoldottam. XD De egyébként az volt, hogy van ez a Vista-s gép, és az nem érzékelte a wifit, és azt mentettem volna le netes kábelen keresztül, persze ez biztos hülyeség. Végül inkább külső merevlemezre tettem, csak arra gondoltam, így hátha megúszhatnám az átmásolás egy külső merevlemezre->visszamásolás a másik gépre folyamatot. Ennyi...
2012. márc. 30. 23:02
 6/6 A kérdező kommentje:
Amúgy azért csinálom ezt, mert egy Intel Celeron 1,73 GHz-es 1 magos processzoros és 1 GB RAM-os gépen enyhén szólva lassú volt a Vista... :D Kipróbálom rá a Linuxot inkább, az legalább ingyenes is. Amúgy is max. netezésre, vagy kisebb igényű játékok futtatására használnám...
2012. márc. 30. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!