500gb-os winchiből mennyit érdemes particionálni?
Op rendszertől függ
XP : 100 GB
Win7 vagy vista 160 Gb
A többit annyifelé osztod amennyire akarod
de én a 2 partíciónak vagyok a híve
ma 15:00
Ez csak akkor jó ha a felhasználó megtudja oldani hogy a letöltés és a telepités hová kerüljön
mert ha pl: csak ugy OK NEXT OK OK
nyomogat akkor a általam ajánlott mennyiség is betelik idővel :))
Meg aztán itt vannak a frissítések is
vagy kikapcsolja teljesen vagy csak információt kap és a felhasználó dönti el!!
Ha nem ért annyira a gépekhez akkor ajánlatos a több lemez terület az OS nek !!
160 talán már sok, 50GB-on már elférnek a főbb dolgok, 100GB-al már jópár játék is felfér egyszerre.
Nekem van 350GB adatoknak meg torrentre, a maradék 115GB pedig a Winnek+programoknak.
Egy 500GB-os HDD-t már illik "ketté venni". Az oprendszernek hagysz 30-60 GB-ot, felrakod az oprendszert a frissítéseket, drivereket és a felhasználói programokat és annyi. A játékokat én egy másik nagyobb partícióra teszem azért, mert így a rendszerpartíció marad olyan kicsi (30-60 GB), hogy egy Ghost programmal elmentem tömörítve az egész partíciót a másik partícióra és lesz belőle egy 10-15 GB-os fájl. Vírus esetén ebből a fájlból 15 perc alatt helyre lehet állítani az egész windowst és a programokat és csak a játékok azon részét kell visszatenni amik újratelepítés után nem indulnak el.
Ez jóval kevesebb meló, mint egy partícióra tenni mindent (oprendszer és játékok) és vírus esetén meg bukod az egészet...
Van aki a rendszervisszaállításra esküszik, én így csinálom már XP-s korom óta és nagyon jól bevált, ezért jobb a két partíció...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!