Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I5 2500-2500k miért?

I5 2500-2500k miért?

Figyelt kérdés
igazából nem fontos nekem a húzás és azért az a pár ezer sem elhanyagolható de elvileg i5 2500 is 3.3ghz ről 3.7 re tud turbo boostolni és ez hogyan boostol be vagy mikor boostol 3.7 re?
2012. márc. 28. 20:40
 1/4 lindmayer ***** válasza:
a turbo mód azt jelenti, ha elindítazs egy nagyobb teljesítmény igényű alkalmazást, és a rendszer úgy gondolja, akkor automatikusan megemeli az órajelet
2012. márc. 29. 08:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Mint a neve is mutatja megemeli az órajelet.

Ezt először Nehalem tudta, a sandyben már a 2.0-ás rendszer dolgozik. A rendszer amúgy elég összetett, figyeli a hőmérsékleti tartományt is, meg hogy hány szálon fut a program stb...

A lényeg hogy ha az adott feltételek engedik az alapórajel megemelkedik amíg kell, vagy amíg egy fogyasztási vagy épp melegedési keretet nem lép át.

Amúgy itt egy cikk, ki fejti pontosabban is:

[link]

Amúgy ha nem akarod húzni elég a "sima" is, és akkor nem is muszáj P67-/Z68-as lapot venni, jó lehet egy H61/H67-es is.

2012. márc. 29. 20:13
 3/4 anonim ***** válasza:
megéri a 2500k alapból 3.4Ghz de felhúztam 4.6-7Ghz de ahhoz már nekem egy vízhűtést ajánlottak az élettartamra hivatkozva... :D
2012. márc. 29. 20:40
 4/4 anonim ***** válasza:
És azt elárulnád hova is kevés ennek a teljesítménye?
2012. márc. 29. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!