Válaszolnátok pár alaplappal/memóriával kapcsolatos kérdésre? Illetve ajánlanátok egy félkész konfighoz alapot?
Nem értek hozzá elég jól, így noha bújtam az elmúlt 2 napban a netet és még a boltban is el fogok beszélgetni az eladóval gondoltam itt is megkérdezem.
-Videókártya esetében GeForce GTX560 2GB DDR5-re gondoltam, olvastam ugyan, hogy általában elég 1gb ram is, de mivel nem akarok legközelebb csak 2-3 év múlva újat venni, gondoltam jobb az extra ram.
-Processzor Intel Core i5 3.3GHz, nézegettem még az AMD bulldozer x8 fx-8120-at, de úgy vettem ki pár fórumból, hogy játékokhoz egyebekhez nem a legjobb választás.
-HDD, konkrét márkát még nem néztem de ahogy kivettem árakból kb. 20ezer körül vannak 500gb-os sata 3-asok, azok szerintem jók lesznek.
-ram/alaplap tekintetében ddr3 lesz az oké, csak nem tudom mekkora különbség van 1333-as vagy nagyobb társai között. Ahogy láttam az alaplapokat olyat amibe csak 1333as a jó már kapni 15ezer forint körül és így maradna némi pénz egy fokkal jobb videókártyára vagy hasonlóra (gondoltam max olyan 25körül lesz egy alaplap).
Monitor nélkül körülbelül 150ezret tudok költeni ezekre, próbáltam ebben az árban maradni. Házat/tápot ugyan még nem néztem de elsősorban a drágább alkatrészek a fontosak (gondolom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!