Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pentium esetén is van akkora...

Pentium esetén is van akkora szakadék Northwood és Prescott között, mint Celeronnál, vagy utóbbi esetében a drasztikus különbséget a nagy mértékben megemelt cache okozza?

Figyelt kérdés
Természetesen azonos órajel és FSB melletti teljesítményre gondolok.

2012. márc. 22. 13:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Northwood meg Prescott ezek technológiák

viszont Celeron minden Intel proceszor családon belül van.

Celeron ahogy irod egy butitot proci kevesebb chace

2012. márc. 22. 13:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Iletve zavaros nekem az egész kérdés mivel Megemelt chace t irsz méghozá

a lényeg hogy mindkét technológia elvault régi a Celeronok meg minden Intelnél gyengék azért olcsók...

mire lenél kiváncsi? részletekért ott van intel gyártó honlapja, wikipedia, prohardver...

2012. márc. 22. 14:09
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem érthető a kérdés?

Van a Northwood mag. Gyártottak ebből Celeront és Pentiumot is. Van a sokkal újabb (ma már szintén régi) Prescott mag. Ebből is gyártottak mindkettő félét.

Celeronok esetében tudom tapasztalatból, hogy azonos órajel és FSB esetén a Prescott jóval gyorsabb.

A kérdés arra vonatkozott, hogy vajon ez Pentiumokra is igaz-e.

A cache-t csak azért említem, mert a Celeronnál ebben nagy különbség van a kettő között, és nem tudom, hogy a nagy mértékű sebességkülönbséget ez okozza-e, vagy maga a különböző architektúra. Ha a cache, akkor nyilván a Pentiumok kiegyenlítettebbek. Ha az architektúra, akkor meg ott is nagy a különbség.

Hogy ezek régiek, jól tudom. Hogy egyéb architektúrából is készült Celeron és Pentium is, azt is jól tudom. Engem momentán ennek a kettőnek az egymáshoz viszonyítása érdekel csak.

2012. márc. 22. 20:14
 4/4 anonim ***** válasza:

még mindég nem értem de te legalább érted...

Prescott Celeron és Northwood Celeron azonos dolgokal

alig van különbség

Northwood Pentium és Prescott Pentium azonos dolgokal szintugy alig van különbség

munkában kb. 1-2 perc különbség az újab javára

vagyis nincs lényegi különbség nem volt nagy elöre lépés a Northwood meg a Prescott

Celeronoknál meg mindég csak anyi van hogy kivetek chacet és kicsit lebutitoták még netán

Celeron és Pentiumot eböl a szempontból értelmetlen hasonlitani mivel mindég a Pentium nyer a több chace miatt (persze igen ha amugy minden más azonos benük nagyjából

.

elektronikus vagy vagy ez mért érdekel? lejárt az idejük már rég és nem voltak anyira jó vonal sem

Core 2 ket tanulmányozd inkább:P vagy új technológiákat

nos sok sikkert a tanulmányozásokhoz :) :P

töröltem kérdést

2012. márc. 22. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!