Pentium esetén is van akkora szakadék Northwood és Prescott között, mint Celeronnál, vagy utóbbi esetében a drasztikus különbséget a nagy mértékben megemelt cache okozza?
Northwood meg Prescott ezek technológiák
viszont Celeron minden Intel proceszor családon belül van.
Celeron ahogy irod egy butitot proci kevesebb chace
Iletve zavaros nekem az egész kérdés mivel Megemelt chace t irsz méghozá
a lényeg hogy mindkét technológia elvault régi a Celeronok meg minden Intelnél gyengék azért olcsók...
mire lenél kiváncsi? részletekért ott van intel gyártó honlapja, wikipedia, prohardver...
Nem érthető a kérdés?
Van a Northwood mag. Gyártottak ebből Celeront és Pentiumot is. Van a sokkal újabb (ma már szintén régi) Prescott mag. Ebből is gyártottak mindkettő félét.
Celeronok esetében tudom tapasztalatból, hogy azonos órajel és FSB esetén a Prescott jóval gyorsabb.
A kérdés arra vonatkozott, hogy vajon ez Pentiumokra is igaz-e.
A cache-t csak azért említem, mert a Celeronnál ebben nagy különbség van a kettő között, és nem tudom, hogy a nagy mértékű sebességkülönbséget ez okozza-e, vagy maga a különböző architektúra. Ha a cache, akkor nyilván a Pentiumok kiegyenlítettebbek. Ha az architektúra, akkor meg ott is nagy a különbség.
Hogy ezek régiek, jól tudom. Hogy egyéb architektúrából is készült Celeron és Pentium is, azt is jól tudom. Engem momentán ennek a kettőnek az egymáshoz viszonyítása érdekel csak.
még mindég nem értem de te legalább érted...
Prescott Celeron és Northwood Celeron azonos dolgokal
alig van különbség
Northwood Pentium és Prescott Pentium azonos dolgokal szintugy alig van különbség
munkában kb. 1-2 perc különbség az újab javára
vagyis nincs lényegi különbség nem volt nagy elöre lépés a Northwood meg a Prescott
Celeronoknál meg mindég csak anyi van hogy kivetek chacet és kicsit lebutitoták még netán
Celeron és Pentiumot eböl a szempontból értelmetlen hasonlitani mivel mindég a Pentium nyer a több chace miatt (persze igen ha amugy minden más azonos benük nagyjából
.
elektronikus vagy vagy ez mért érdekel? lejárt az idejük már rég és nem voltak anyira jó vonal sem
Core 2 ket tanulmányozd inkább:P vagy új technológiákat
nos sok sikkert a tanulmányozásokhoz :) :P
töröltem kérdést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!