Hogy indítsam el a gépem ha nincs hozzá ház? Az alaplapon nincs semmi gomb
3.: :DDD
első vagyok: Akkor nézegetheted az új alaplapodat mert az máshogy nem fog bekapcsolni. :)
Megerősítem az előttem szólókat. Az alaplapon egy helyen vannak a reset gomb, a bekapcsológomb a LED-ek és a speaker csatlakozója. Pl. lásd itt: [link]
Ez minden alaplapnál más, de a koncepció ugyanaz. A bekapcsológomb pusztán egy rövidzárat csinál két kivetetés között. Az alaplap ezt a rövidrezárást érzékelve bekapcsolja a gépet, illetve ha be van kapcsolva, akkor „értesíti” az oprendszert a gomb megnyomásáról, ami aztán azt csinál, amit beállítottál (rákérdez a műveletre, hibernál, stb…)
Tehát tényleg csak rövidre kell zárni a megfelelő kivezetéseket. Minden alaplap más, de általában a bekapcsológomb lábai feliratozva vannak power vagy pwr vagy hasonló címkével. Amennyiben nem találod, úgy az alaplap kézikönyve adhat segítséget, ami általában le is tölthető a gyártó oldaláról pdf formátumban, ha esetleg nem kaptál volna hozzá, vagy elveszett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!