Intel Core i7-920 2.66GHz LGA1366-t vagy Intel Core i5-2500K-t vegyek? Mejik éri meg jobban?
Igen a HD6950 simán elég oda is, de ez mit sem változtat azon hogy ennyiből érdemes már HD7850-et venni. HD78xx amúgy is "rámászik" a HD79xx-re feljebb felesleges menni, de a HD7850 jövő biztosabb lehet mint a HD6950 akár.
"AMD nem változtatja évente (kis tulzással) a foglalatát)"
Azt aláírom(ahogy kb mindenki), hogy több generációt hagy egy foglalatba az AMD, de jelenleg jövő szempontból az LGA1155 se elveszett. Persze AM3+ nál ott lesz a piledriver, vishera amik egy egész jó architektúrára épülnek(mármint a bulléra), de intel meg az ivy. Persze a mai konzol portok mellett mindegy egy erős 4(akár 2) magossal is simán ellesz az ember, kevés játék ami képes több szálon futni, de ha képesek is beérik ők kevesebbel.
Én i5 2300-at vennék, igaz a tuning lehetősége teljes mértékben kihúzva. Amúgy ha azt oda vesszük hogy AMD-nél a tuti vishera kompatibilitás miatt kell egy 9xx chipsetes lap, míg most az intelnél az ASrock és ASUS lehozta az ivy kompatibilitást H61-es lapokra is, nem olyan rossz a helyzet. Amúgy meg írok én itt mindent, de ha úgy is VGA limit lenne...
Na szóval én ötletem egy i5 2300 és hozzá egy jó H61-es lap, és persze egy HD7850.
másik kérdéshez írtam egy konfigot, azt átmásolom:
MSI H61M-P22
Core i5 2300
Kingmax 8GB 1333
VGA-ból megvárnám a HD7850-et
FSP Hexa 500
valamilyen 1 terrás winyó
Alapból ezt:ASrock H61M-hvs
Ez már tuti ivy kompatibilis.
Amúgy mi a baj a HD7850-el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!