Melyik konfiguráció legyen? - AMD vs. Intel -
ASUS Sabertooth 990FX
Radeon HD 6950 2GB GDDR5
AMD FX-8150 3.6GHz
Corsair CMZ 16GB-1600mhz
OCZ 600W
Corsair CSSD 90GB Sata3
Corsair Hydro H40
Vagy az alaplap
MSI Z68A-G45 (B3) egy Intel i7-2700k-val és vagy ezzel a VGA-val vagy egy GTX 560Ti 448 Cores.
X58-ast ne! szerintem egy i5-2500K, és egy GA-Z68X-UD3-B3 megteszi (de persze az msi lap is jó)
Alex meg azért őszintén szólva elég nagy baromságot ír. nincs benne integrált vga, az már egy kicsit túlzás lenne (a AMD APU-i sem érnek föl egyáltalán egy dVGA-val (főleg, hogy csak integrált GPU), de az intel IGP-je...), de azért persze jól jöhet
az i5-2500K-val spórolsz kb 30 rugót, amit vagy megtartasz, vagy mégjobb videokártyát veszel
az i7-2700K semmivel sem jobb az i7-2600K-nál, csak azzal a 100 MHz-el, ami a tuningolhatóság miatt nem ér semmit, szóval ez a semmi nem ér meg még 2000-et se, és elég az az i5-2500K
Hát igazság szerint nem kell az integrált VGA,mert krvra semmit sem ér!:D Ezt viszont megfontolom, hogy lehet 2600k-t veszek ha jobban húzható mint a 2700k-é.
Z68 mellett maradok, valami miatt az a szimpatikus:)
Magyarul akkor minden jó, és inkább az I7-es config mint az FX8-as, viszont a videókártyával jó tippet adtál!Köszi
I5 az egy kicsit gizda, meg annyira nem érdekel, hogy olcsóbb.
Tudom, de nem akarok keményen és amúgy se Quadro-t vennék, hanem FirePro-t.
Egy FirePro V7900 ezerszer jobb mint egy Quadro4000 pl és egy árban vannak!
ki írta, hogy a 2600K jobb? csak azt írtam, hogy a tuning miatt lényegében annyi a különbség, hogy máshova lőtték be az alapórajelet, de mivel ezt kedvedre módosíthatod, nincs semmi értelme. és ha nem érdekel a pénz, dobd csak ki nyugodtan annak ellenére, hogy az i5-ös is simán kihajtja a vga-t, de te tudod!
bocsi, hogy így erőltetem, de ezt miattad teszem, a te érdekedben, mivel így sokkal jobban járnál.
pár ezerrel drágábban vehetnél egy antec H2O 620 hűtőt,
két ilyen ram kit-et: [link] (cl7 időzítés miatt sokkal jobb tuningra, az órajel meg ugye a tuning révén nem fontos),
ilyen SSD bőven elég: [link] (csak a rendszerindításnál számít igazán, így elég a windowst, a drivereket és a vírusírtót rátenni, ehhez meg elég 60 giga)
mellé nem árt egy HDD is: [link]
tápból ilyet vegyél: [link]
még így is olcsóbb kb. 10 000 Ft-tal, amit még további extrákra költhetsz, pl. néhány venti (ott van pl. az Aerocool Shark, az árához képest elég jó a teljesítménye, véleményem szerint a legjobb ár/teljesítmény aránnyal rendelkezik), vehetsz még a H2O 620-nál is jobb proci hűtést, vagy bármi mást (új optikai meghajtó, jobb ház stb.)
"Alex meg azért őszintén szólva elég nagy baromságot ír. nincs benne integrált vga, az már egy kicsit túlzás lenne (a AMD APU-i sem érnek föl egyáltalán egy dVGA-val"
Ne zavarjon hogy te is akkora balgaságot írtál mint egy ház.
Az egy dolog hogy teljesítmény maguk mögé utasítanak néhány dVGA-t, egyes szempontból minden létező dVGA-nal jobbak(azonnali elérés, nem lomha pci-e port).
A másik meg hogy az Agility 3-at jobb kerülni, SSD-ből a samsung 830-at, corsair force 3/gt-t ajánlom.
Ja és a giga lpokat is kerülném, megénekeltem már pár tucatszor miért...
Kérdező az i7 2700K és 2600K között a különbség annyi hogy gyárilag eggyel feljebb van a szorzó, semmi értelme azt venni egy kattintás a 2600K-val és ugyan ott vagy. Kompakt vízhűtést se venném, ha tuning is a cél inkább egy jobb léget.
Tápból meg valami bejáratottabb márkát. A HD7850 megint jó tipp, úgy mint a Fermi általános számításokra készült, még jól jöhet.
Abba viszont nem vagyok biztos hogy az i7-es gép a nyerő, nézz szét tesztek után melyik programban melyik hogy szerepel.
Utolsó: Tudnál nekem esetleg linkelni ilyen teszteket?Sehol se találok erre vonatkozó összehasonlítást.
Tudom, hogy egy xeon proci jobb lenne amúgy, de az már más kategória. SSD-ből szerintem egy ADATA, vagy a Plextor a legjobb teljesítményben.És ha mondjuk egy hydro 100-as lenne?Milyen léghűtést ajánlanátok?
Utolsóelőtti: Hát nem tudom, azért a programok futtatásánál sem mindegy, hogy SSD vagy HDD pár lényeges különbség valóban nincsen. HDD-t azért nem írtam, mert az már itthon van, olyan amit leírtál, csak 2x2TB-os. Mert kell a hely.És 60GB vagy 90GB őszintén nem mindegy?
és igen, a gygabite-ot láthatóan mindenből kerültem,mert tisztában vagyok vele, hogy milyenek mostanság.
HD7850 vagy HD 7870? Mi a különbség 2db 2GB-os kártya közt?
Intel i7-2600k-nál hogyan képzeljem el az overlockot? Mit kell hozzá csinálni, vagy miért írtad, hogy 1 kattintás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!