Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nincs hang a gépemen. Mit...

Keraa kérdése:

Nincs hang a gépemen. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nos rengetek topic-ot olvastam erről de valahogy egyiksem segített..

Az én helyzetem az volna, hogy: újra raktam a gépem (windows XP) FELRAKTAM AZ SP3-mat. Hangom ugyebár nem volt.

Letöltöttem mindenféle audio drivert, realtek via meg még jópár aminek nemtudom a nevét.

Hangkártyát frissítettem( Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]) De még mindig nem jött össze.

Mielőtt újra raktam a gépet SoundMax volt rajta de azaz egyetlen driver amit nemtudok felrakni mert nem érzékeli a hangkártyám.

Esetleg valami ötlet?

Előre köszönöm!

Majd elfelejtettem, a Driver Genius progival is frissítettem mindent de nem segít.

2012. márc. 9. 00:24
 1/5 anonim ***** válasza:

(1) Lehet, hogy hiányzik a gépedről egy Microsoft frissítés, melynek köszönhetően menni fog a driver. Frissítsd fel a Windows-t teljesen, aztán próbáld meg újratelepíteni a drivert.

(2) Ellenőrizd a BIOS-ban, hogy nem tiltott-e a hangkártya.

(3) Start - Sajátgép (jobb katt) - Tulajdonságok - Hardver fül - Eszközkezelő - Itt keresd meg a hangkártya sárga kérdőjelét, vagy a sárga felkiáltójeles ikonját. Ha megvan, jobb katt rajta, és Tulajdonságok. A Részletek fülön a legördülőlistában keresd meg a "Hardverazonosító" lehetőséget (ez valószínűleg a második a sorban), és katt. Ami megjelenik a legördülőmenü alatti ablakban, ott a legfelső sorból írd le (papírra!) a "VEN_" és a "DEV_" utáni négy karaktert.

Ezek birtokában látogasd meg a következő weboldalt:

[link]

Itt írd be először az egyiket értelemszerűen a megfelelő cellába, majd keresés. Próbáld meg ezt a drivert, amit kidob az oldal.

Ha nem működik, próbáld meg a weboldalon a másik cellát is, és azt a drivert is, amit ott kidob.

Ha mindent kipróbáltál amit leírtam, mennie kell.

2012. márc. 9. 00:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem voltam egyértelmű:

A "VEN_" utáni négy karakter IS kell, és a "DEV_" utáni négy karakter is kell. Ezeket külön-külön próbáld meg felhasználni a weboldal megfelelő cellájába beírva.

2012. márc. 9. 00:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Még csak annyit a fentihez hogyha nem törlöd a régi drivert amit felraktál és nem müködik nem tudod telepíteni az ujjat,hibát fog kiírni.
2012. márc. 9. 07:44
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a választ, de sajnos nem segített..

Épp a SoundMax-al próbálkozom.. de sehogy nem jön össze pedig a többi driver érzékeli a hangkarit.

The HDA Audio bus driver is required and not found

Legutóbb ezt a hiba üzit kaptam

2012. márc. 9. 08:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Gondoltam, hogy a HDA Audio Bus driver hiányzik, ez pedig frissítéssel fog felmenni. Tehát: nem olvastál figyelmesen. Még egyszer: tessék végigcsinálni mindent (!) amit leírtam, és meg kell szólalnia. Igen, a Windows frissítést is!
2012. márc. 16. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!