Konfiguráció összeállításában kérném a segítségeteket. Ki ér rá egy kicsit foglalkozni vele?
Sziasztok,
Photoshop CS5 használatához és fényképek tárolásához (de ez másodlagos, mert van külső vinyó) szeretnék profi fotós apukámnak valami használható asztali számítógépet összerakni. Mit ajánlanátok, miért, mire figyeljek?
(Monitor, kényelmes egér, bill van, csak gépről beszélünk)
Ja, viszont kellene egy színes nyomtató is - ezen "házi" használatú képeket lehessen nyomtatni, a kiállítási darabokat nyilván nem otthon nyomtatja. Van valakinek kedvence, amit szívesen ajánl?
A fényképek irdatlan nagyok, 18M felbontással, és raw-ban készülnek.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget, és minden infóra szükségem van, mert kicsit elmentek mellettem ezek a dolgok... (ssd vinyó, stb... :( )
bocsánat...
nem is tudom, kb 2-300K? de ha szükséges, akkor akár mehet fölé is.
Intel i7 vagy Intel Xeon proci
Nvidia Quadro videokártya
4GB vagy 8GB memória videó filmek esetén 16GB
Western Digital SSD winyó
Alaplap meg ízlés függő, személy szerint én Intel alaplapot ajánlanék.
KB ennyi.
köszönöm,
nem, videó nem kell, csak fotóval foglalkozik
Inkább azt írnád le, hogy mennyit szánsz rá?
Quadro kártya meg elkerülhetetlen, mert az szükséges hozzá.
nem kell itt idegeskedni, ha nincs időd / kedved hozzá, ne foglalkozz ezzel a kérdéssel.
én nem fotózok, tudom, hogy léteznek rétegek, hogy ő konkrétan mennyivel dolgozik, nem tudom.
Árat írtam korábban, de nem annyira érdekel.
azért köszönöm a nyilvánvalóan vagánynak szánt válszt :S
hát egy munka vga a lényeg ahogy irták
de felsö határt jó lene tudni
mert ilyen munka vga k drágák ám persze olcsóbb is van valamenyire...
szerintem amugy photo sok forumán kelene rákérdezned
ilyen "ipari" szintü dolgokban nincs mindenki otthon mármint teljesen tökéletes arányos munkagépet nembiztos hogy öszetudunk rakni mert nem anyira ismertek ezek az ipari cucok:p
csak hogy jó drágák
tudni kelene pontos adatokat szntén
18M?
de egy kép hány MB? GB?
hány fotot szoktatok csinálni tárolni?
szóval azért sok alapdolgot tudni kell hogy mire is van szüksegetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!