Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem működik mind a 2...

Miért nem működik mind a 2 mag a gépemben?

Figyelt kérdés

Vettem egy gépet kb. 3 hónapja. Intel Core 2 Duo E6300 1850MHz proci van benne. Kb. 2 hete felraktam a Call of Duty 4-et, de szaggatott mint az állat. (2GB ram van és egy nVIDIA 8400GS vidikari, tudom gyenge a vga, de elkellene futnia..)Először azt hittem, hogy a Videokártya miatt van, de nem, mert haverom gépén, akinek 1 maggal(3GHz) meg 1,5 rammal és ugyenezzeel a vga-val jól futott (ill. a Crysis is lagg nélkül, de nekem 800-ba full lowon szaggatott). Megnéztem játék közben Everestben, hogy mind kettő mag működik-e, de csak 2. volt 100% terhelésen.

Valaki segítsen! Hogy aktiválhatom mind 2 magot? Win xp 32 bit-em van. Ha Win7-et felrakom megoldhatja a problémát? (VGA driver a legfrissebb)

2012. márc. 3. 14:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nem valószínű. nézd meg biosban hogy aktiválva van-e mind a két mag.
2012. márc. 3. 14:09
 2/11 anonim ***** válasza:

1. kérdező: mi ez a "reklám"? Már máshol is láttam, hogy kiírtad... na mindegy.

Elvileg a 2 magos CPU az kétmagos, és mennie kellene mindkettő magnak. Megnézném valami normális tesztelő programmal, hogy működik-e rendesen az a CPU.

Meghajthatod pl. a Super Pi nevű programmal. Elviekben egyébként a CoD4 kihasználja a 2 magot. Sulinkban XP volt, 2.8Ghz-es Core 2 Duo CPUkkal, és HD 3850-es kártyákkal, szépen ment vele.

Nézd meg, hogy van-e olyan program, amivel ténylegesen kitudod használni a 2 magot. Még az AIDA 64 tesztjei is jók erre. (beleértve a stressz tesztet).

Ha ugyanazt látod, mindenképpen megfontolnám az OS cserét Windows 7-re, ugyanis lehet az is a gond. (Bár nekem XP alatt nem volt még ilyen problémám, ha neten rákeresel, van ilyen, hogy az XP csak egyetlen egy magot kezel, pontosabban a Home kiadásnál van ez így (ezt olvastam, lehet, hülyeség)).

2012. márc. 3. 14:34
 3/11 A kérdező kommentje:

Ez érdekes!!!

Everestbe azt mutatja, hogy csak a 2. mag működik, de AIDA64-be meg mindkettő 40%-on (CoDMW2-be) nem tolhatom fel valahogy a kihasználtságát 100-ra, hogy jobban menjen? (felvettem extra beállításra és 1024-be, kb 12 fps van..)

2012. márc. 3. 15:12
 4/11 anonim válasza:

Menj be feladatkezelőbe és jobb klikk a futó játék folyamatán --> Prioritás beállítása --> Magas

Próbáld meg ezt,hátha sikerül :)

2012. márc. 4. 13:11
 5/11 anonim ***** válasza:

Aida 64-ben stressz tesztet próbáltad (eszközök/rendszer stabilitás teszt)?

Annak 100%-on ki kellene hajtania a dolgokat (CPU, RAM, HDD).

Ha ott a CPU-d nem fog 100%-on menni, az már felettébb különös lesz.

2012. márc. 4. 14:40
 6/11 A kérdező kommentje:

Válasz a 3. kommentre:

Felraktam a prioritást magasra, de ugyanúgy szaggatott :/

Válasz b13a kommentjére: Megnéztem, 100%-osan kihajtotta mindkettő magot. Még mindig nem értem mért nem megy rendesen akkor:(

2012. márc. 4. 15:45
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha 100%-ig kihajtja az jó hír. Akkor még azt kellene megnézni, hogy az processzor affinitás hogy van beállítva.

Ha megnyitod a játékot, majd bemész a feladatkezelőbe, megtudod nézni. Folyamatok fülön jobb egérgomb az adott folyamaton, és ott van olyan, hogy affinitás.

Az lenne a normális, ha "gyárilag" mindkettő be lenne kapcsolva. Ha nincs, engedélyezd, hogy mindkét magot használja és nézd meg, miként fut.

2012. márc. 4. 16:56
 8/11 A kérdező kommentje:
Megnéztem, 0. CPU és 1. CPU aktiválva van.
2012. márc. 4. 20:31
 9/11 anonim ***** válasza:
valszeg 64bit-es op rendszer kell neki az enyémnek ugyan ez volt a baja felküldtem a win7-et 64bit-est oszt seper minden faszául a cod6-is igaz a batlefildet addig nem akarom feltenni mig nincs még egy 2gb-os modul benne
2012. márc. 22. 19:35
 10/11 anonim válasza:
aha rakd fel a win7-et (de a 64biteset) és akkor már jónak kell lennie.=D=D=D=D=D=D=D=D=D=D
2012. márc. 23. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!