Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A fiam születésnapjára vennék...

A fiam születésnapjára vennék egy gépet, mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés

Erről lenne szó: [link]

Ha valami nem jó, nem illeszkedne akkor javítsatok ki, sajnos nem értek már a mai gépekhez annyira.

2012. febr. 24. 09:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Teljesen használhatónak tűnik, de azért látszik, hogy az alaplapon nagyon spórolni akartál. Passzol hozzá, csak egy eléggé olcsósított alaplapról van szó. Ha megengedheted, jobban járnál egy drágább alaplappal, amin szilárdtest kondenzátorok vannak. Továbbá az alaplap kialakításából adódóan a HD6850 - ami egy 2 slotos kártya, rálóghat 3. SATA csatlakozóra, így effektív megfelezve az elérhető csatlakozók számát. Ez fontos lehet a jövőben.

Még arra is figyelj, hogy ha a ház alsó tápos, akkor az FSP Hexa-val gondjaid lehetnek, mert állítólag elég rövid vezetékekkel szerelik szegényt. (pedig jó táp)

Ezeket az apróságokat leszámítva a gép évekig jó lesz még, a teljesítménye optimális lesz. Gondolom nem kell mondanom, de ehhez a géphez majd 64-bites oprendszert telepítsetek, lehetőleg Windows 7-et.

2012. febr. 24. 09:13
 2/20 A kérdező kommentje:

Hát most majdnem dobtam egy hátast. Mármint még nem hallottam hogy már van 64 bites rendszer.

Bocsánat emiatt, mondtam hogy én régen "értettem" a gépekhez.

Esetleg meg tudnád mondani hogy akkor milyen alaplapot lenne érdemes venni bele?

2012. febr. 24. 09:15
 3/20 anonim ***** válasza:
0%

Már elég régóta vannak 64 bites rendszerek (kb. mióta 64 bites procik, azaz olyan 7 éve) 8 giga ramont nem is fog kezelni a gép 32 bites rendszerrel.

Samsung optikai meghajtót én nem javaslok, helyette NEC. És személy szerint a WD winyótól is távol maradnék, de ez már egyéni ízlés kérdése.

2012. febr. 24. 09:58
 4/20 lindmayer ***** válasza:

egész jó

de én olcsóbb házat vennél, és a maradékból jobb alaplapot

2012. febr. 24. 10:00
 5/20 anonim ***** válasza:

[link]

Ez már elég jó alaplap, csak sajnos a 900-as AMD széria elég drága lett :(

De ha megengedheted magadnak, mindenképp jobban megéri.

Egyébként íme az ok, amiért 64-bites oprendszer kell 8GB RAM mellé:

A 32-bites Windows (és a többi rendszer) ÖSSZESEN 4GB memóriát kezel, de ebben beletartozik a videókártya is (esetünkben 1GB) és az összes többi saját memóriával ellátott hardver is. Mondanom sem kell, hogy 8GB ram mellett ez mekkora érvágás. Még ha van is bekapcsolt PAE a windowsban (fizikai cím kiterjesztése) egy adott program akkor sem tud ~2-4GB -nál több memóriát használni. 64-bites rendszer esetén ilyen probléma persze nincs.

Néhányan még mindig küszködnek a váltással a mai napig, mert nem teljesen komaptibilis a 64-bite windows néhány régi, elavult programmal, de ha nincs szükséged egy régi, nem frissített programra, fájdalommentes lesz az átállás.

XP-ből és Vistából is van 64-bites változat de az XP elavult és vacak, a Vista pedig SP2-vel már jó, de a Windows 7 sokkal jobban van optimalizálva, több programmal kompatibilis és jobban haszánlható általánosságban mindkét másik rendszernél.

</regény_vége>

:)

2012. febr. 24. 10:07
 6/20 A kérdező kommentje:

Nagyon bolond vagyok elnézést, még a post írása közben olvasgattam és 86x rendszerre gondoltam, 64bit-ről hallottam!

Ha nem nagy kérés, akkor valaki össze tudna állítani egy hasonló gépet?

(A fiam HDD-je Sata2 csatlakozós, annak bele kéne mennie nem?)

2012. febr. 24. 10:16
 7/20 anonim ***** válasza:

[link]

Én így csinálnám.

Árban ugyan ott vagy, de nem raktam bele merevlemezt, mert azt írtad van (amúgy is jó hozzá a SATA2) és mert a tavalyi thaiföldi áradások miatt még /mindig/ horribilis összegekért vágják utánad a gépeket. Helyette inkább egy picivel jobb tápot és egy sokkal jobb alaplapot tettem bele. A ház ízlés kérdése, én egy Shinobit válaszottam, egszerű, letisztult, de elegáns.

2012. febr. 24. 10:25
 8/20 anonim ***** válasza:
gépek helyett merevlemezeket akartam írni... rég aludtam :D
2012. febr. 24. 10:25
 9/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

A házat csak azért választottam mert mondta hogy szeretne egy ilyen LED-es fajtát. De megoldjuk :)

2012. febr. 24. 10:53
 10/20 A kérdező kommentje:

Egy ASUS P8H61-ről mi a véleményetek?

Nem akarok feltétlen spórolni rajta, csak ismerősnek is ilyen alaplapja van, gondolom megkérdezem azért.

2012. febr. 24. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!