AMD Phenom II X2 555 Black Edition unlockolása X4 B55-re?
Figyelt kérdés
Üdv! Ilyen processzorral rendelkezem tavaly nyár óta és még csak most olvastam, hogy ezek a processzorok 4 magosnak készültek, csak le van tiltva bennük. Asus M4A78LT-M LE típusú alaplappal működik. Tegnap megpróbáltam feloldani a magokat, de külön-külön is és egybe mind a 4 magnál olyat tapasztaltam (Win 7), hogy vagy a bejelentkező képernyőnél vannak olyan hibák, mintha a videókártya lenne hibás (külön videókártyám van benne)vagy a háttérnél jönnek be a kriksz-krakszok.(Everest tesztek során 1 másodperc múlva "Hardver failure"-t írt ki) Most ezt mi okozza pontosan (hibás mag, Vision Center stb.)? Van-e még esély rá, hogy sikerül akár 3 maggal is elindítani?2012. febr. 23. 20:00
11/15 Panda Péter 

válasza:

nekem is unlockolt a procim, és az ég világon nem kellett semmit állítani szoftveresen.
max annyit lehet csinálni, hogy az órajelet csökkented, hátha az stabilizálja a magokat, de akkor csökken az egy (és több) szálas teljesítmény.
12/15 A kérdező kommentje:
És neked fent van a Vision Center vagy csak simán újratelepítés után unlockoltad?
2012. febr. 23. 20:35
13/15 Panda Péter 

válasza:

nincs az az isten, hogy azt a szutyokvision centert felengedjem a gépemre. csak driver van fenn, MSI Afterburner, meg monitorozásra AMD Overdrive.
OS-t sem telepítettem újra, csak simán unlockoltam.
14/15 A kérdező kommentje:
Na letörlöm majd teljesen ezt a Vision Centert, ha ezután se megy feladom. Köszönöm a segítségeteket !!!
2012. febr. 23. 20:42
15/15 A kérdező kommentje:
Ma tesztelgettem egy kicsit. Úgy döntöttem teszek a gépbe egy másik merevlemezt, és friss XP-t rakok rá. Felment, majd minden driver telepítés nélkül benyomtam a 3rd magot, majd Everest-tel teszteltem. Ugyanúgy megvan a hardver hiba az FPU-nál mindkét magban. Szóval hibásak, kifogtam egy ilyen processzort, nem baj. (Egyébként WinXP alatt nem produkált hibás képernyőt semmiféle módon).
2012. febr. 25. 14:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!