AMD Phenom II X2 555 Black Edition unlockolása X4 B55-re?
Figyelt kérdés
Üdv! Ilyen processzorral rendelkezem tavaly nyár óta és még csak most olvastam, hogy ezek a processzorok 4 magosnak készültek, csak le van tiltva bennük. Asus M4A78LT-M LE típusú alaplappal működik. Tegnap megpróbáltam feloldani a magokat, de külön-külön is és egybe mind a 4 magnál olyat tapasztaltam (Win 7), hogy vagy a bejelentkező képernyőnél vannak olyan hibák, mintha a videókártya lenne hibás (külön videókártyám van benne)vagy a háttérnél jönnek be a kriksz-krakszok.(Everest tesztek során 1 másodperc múlva "Hardver failure"-t írt ki) Most ezt mi okozza pontosan (hibás mag, Vision Center stb.)? Van-e még esély rá, hogy sikerül akár 3 maggal is elindítani?2012. febr. 23. 20:00
1/15 anonim válasza:
Általában ha az órajelet az alaplap kezeli akkor többnyire működnie kéne
próbálgasd a biosban hogy csak az egyik magot oldod föl és hogy akkor is csinálja-e
utánna játszhatsz az órajellel is de sajnos nem lehet tudni hogy a letiltott magok mennyire "sérültek"
2/15 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy úgy is próbáltam külön-külön, de akkor is ez a hiba volt. Sajnos már az órajelen is túl vagyok. Legutoljára (3x) 2500 MHz-en próbáltam mindként magon (3. , 4.) de nem jártam sikerrel.
2012. febr. 23. 20:07
3/15 anonim válasza:
Akkor lehet rossz procit fogtál ki
4/15 A kérdező kommentje:
Attól félek, hogy igen...Ez a Vision Center nem játszhat közbe? Az előbb valamit töröltem, utána újrapróbáltam, de semmi változás.
2012. febr. 23. 20:11
5/15 anonim válasza:
Nem hinném hogy ez befolyásolná a "windows betöltőképernyőt"
mivel ekkor még a driverek nem kerültek betöltésre a rendszerbe
6/15 Panda Péter válasza:
hibásak a magok, ez van. nem véletlenül vannak azok letiltva, az unlock lehetősége csak annak köszönhető, hogy a Phenom II X2-re nagyobb a kereslet, mint amennyi selejtes chip van...
7/15 A kérdező kommentje:
Akkor ne is próbálkozzak semmi mással? Mondjuk érdekes, hogy mennyivel gyorsabb volt már a 3rd mag feloldásával.
2012. febr. 23. 20:19
8/15 anonim válasza:
Azzal megpróbálkozhatsz hogy a fontosabb drivereket: VGA, k10 driver és alaplapi drivereket újrarakod mert lehet hogy nem tudja a rendszer mirevélni hogy hirtelen mitől lett + 2 mag a prociban :D
Nem biztos hogy segít de nem vesztessz vele semmit
9/15 A kérdező kommentje:
Azt nem értem, hogy hogy nyúl a vga-hoz amikor semmi köze nincs hozzá, külön egységbe van. Megpróbálom még majd újrarakni akkor ezeket, de érdekes, hogy 2500 MHz-nél még mindig nem volt jó, akkor valóságos csoda lenne a 2 mag.
2012. febr. 23. 20:24
10/15 anonim válasza:
Hm én sem nagyon értem
de ha 2 maggal működik akkor csak a proci körül van a gond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!