Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Erre van megoldás? HARDVERES...

Erre van megoldás? HARDVERES vagy SZOFTVERES úton? Bármi érdekel.

Figyelt kérdés
Átmeneti szektorhibás, KATT: [link]
2012. febr. 23. 17:34
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:

Lassítja a gépet, mint állat. ~10 perc kell neki, hogy betöltse a Windows 7 x64-et egy 2 magos gépen.

Jelenleg formázom, azt mondják nem lesz jó, de érdekel, hátha van rá bármi tényleg BÁRMI megoldás, hogy működjön, mert csak MÁSFÉL ÉVES a vinyó :(((

2012. febr. 23. 17:38
 2/21 anonim ***** válasza:
Hát én nem tudom. Én csak formáznám, az ingyenes.
2012. febr. 23. 17:41
 3/21 A kérdező kommentje:

Formázás után (ugyanúgy lassítja a gépet és nincs még rajta semmi)

[link]

2012. febr. 23. 18:17
 4/21 coopper ***** válasza:

Szia.

Amit kipróbálhatsz : Hiren Boot CD :

[link]

Vannak rajta HDD tesztelő és elvileg regeneráló programok is, illetve alacsony szintű formázó programok amiknek a segitségével "jobban" leformázhatod a hdd-det.

A mások megoldás : Ha tudod hol van a hibás rész a HDD-n (pl. az első 10-20 gigában vagy a hátsó 10-20 gigában,) akkor én azt feláldoznám, a cél érdekében, tehát ugy particiónálnám a HDD-t hogy a hibás részt ne haszálja semmi, magyarul azt a részt kimélném.

Sok sikert.

Üdv.

2012. febr. 23. 18:30
 5/21 anonim ***** válasza:

Start menü > Futtatás... cmd --> Enter, chkdsk --> Enter

vagy: Sajátgép, jobb klikk a hibás meghajtón, Tulajdonságok; Eszközök fül. Lemezellenőrzés beállításai:

1. Fájlrendszer hibáinak aut. javítása bejelölve... Indítás...

2. chkdsk írásvédett üzemmódban ---> Indítás...

3. Szektorhibák keresése és kisérlet a javításukra bejelölni!!! és Indítás.

esetedben a 3. pont javasolt! (hagyd nyugodtan futni a partíció mérettől függően, több órába is telhet a művelet!)

másik lehetőség:

a HDD Regenerátor program használata: (torrenten, megtalálod a full verziót!)

2012. febr. 23. 18:54
 6/21 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszadótól kérdezném; mi a neve a HDD Regenrátor programnak Hiren Boot vagy ez más?
2012. febr. 23. 22:34
 7/21 A kérdező kommentje:
Megvan; HDD Regenerator :)
2012. febr. 23. 23:24
 8/21 A kérdező kommentje:
Mást tudtok még, mert ez nem talált semmi hibás szektort. Mondjuk üres a lemez, de lassítja így is a gépet.
2012. febr. 24. 15:06
 9/21 A kérdező kommentje:
Bármilyen megoldás érdekel!
2012. márc. 5. 04:30
 10/21 zsomkovacs ***** válasza:

Van még garancia a merevlemezen? Nem terjed ki véletlenül szektorhibákra? Mert ha igen, akkor illene lecserélniük.

Ha nem, az előttem ajánlott programok jók. Ha ez még mindig nem oldja meg, meg lehet próbálkozni egy BIOS-szintű formázással (eközben viszont véletlenül se kapcsold ki a gépet!), az többnyire *egy ideig* eltünteti a szektorhibákat, de sajnos ez sem végleges.

2012. márc. 5. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!