Számítástechnikai analfabéta vagyok, de bővítenem
kéne a gépem, valaki tud segíteni?
Figyelt kérdés
Egészen pontosan RAM-ot kéne vennem, a beszerelést meg tudom csináltatni, ezért nem akarok érte ezreket fizetni a boltban. Az a probléma, hogy én azt sem tudom, az mire jó, csak azt, hogy kell a gépbe, és most nagyobb kéne. Milyet érdemes megvenni? Mit jelent, hogy vannak különböző MHz-esek? Az miért jó?
2009. jún. 5. 17:26
1/6 anonim válasza:
Én sem vagyok nagy zseni, szóval a magyarázatát nemtudom, de az a lényeg, hogy minnél nagyobb, annál jobban gyorsítja a gépedet. Például ha valami programot használsz, akor kevesebbet "gondolkodik" géped ameggig betölti a változásokat satöbbi . Mostanság 2 Gigabyteos Kingston ramot szoktak ajánlani . Azt hiszem úgy nevezett DDR2-es. Az okosabbak majd kijavítanak :D remélem tudtam segíteni.
2009. jún. 5. 17:58
2/6 anonim válasza:
Ha leírod, hogy mi az alaplapod pontos típusa, akkor szerintem tudunk segíteni.
MHZ az a memória órajelének a mértékegysége, órajel adja az ütemet az egyes olvasások és írások között. A magasabb órajel elvileg gyorsabb memóriát is jelenthetne, de nem mindig van ez így, mert más paraméterektől is függ a memóriák sebessége.
2009. jún. 5. 18:02
3/6 A kérdező kommentje:
Sajnos nemtom az alaplapot sem. :( Csak azért kell RAM, mert a Sims 3-at szeretném felrakni, és nekem csak 512 Mb van a gépben, azon meg nem megy. Köszi a válaszokat! Ha valaki még tud valamit, írjon!
2009. jún. 6. 08:38
4/6 anonim válasza:
Nem akarlak becsmérelni,de az ritka kevés. Szerintem akkor már az egész gépet újítsd, 512 ramom nekem 2003-ban volt.
Ha írsz egy költségkeretet, nézünk neked valamit :)
2009. jún. 6. 10:51
5/6 anonim válasza:
Nem olyan kevés az az 512MB RAM sem.De komolyabb játékokhoz ajánlott az 1GB ram legalább.Hogyha az alaplapodon 1db 512MB-os ram modul van, akkor szerintem elég ha rakatsz bele még egy 512-est.Ez kb:5-6000.-ft.Így már lesz 1GB ramod, ami elég a Sims3-nak(asszem).De nézd meg a borító hátulján, a rendszerkövetelményt, vagy hardverigényt.
2009. jún. 6. 19:59
6/6 A kérdező kommentje:
Igen egyik helyen 1Gb-ot írnak. A gépemet amúgy 2004-ben vettük... :)
De akkor 250 ezer forint volt, hogy ne kelljen fejleszteni pár évig... Eddig minden futott rajta. A Simshez is jó a videokártya, van elég hely (160 Gb-os a vinyó), meg minden. Csak a Ram kevés. Akkor azt mondták, hogy tegyünk bele 2x 256MB-ot, mert úgy gyorsabb, mint ha 1x 512 van benne. Amúgy új gépet nem vennék, inkább laptopot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!