SEGÍTSÉG! A lemezmeghajtó le lett választva. Néztem a lemezkezelőben, de nem látszik az ikonja. Hogy lehetne megcsinálni?
Néha előfordul, hogy pendrive-ok és egyéb hordozható meghajtók nem jelennek meg, vagy eltűnnek.
Sok esetben ilyenkor működnek, csak nem kapnak betűjelet. Sajátgép ikonra jobb egérgomb, és itt a menüben válasszuk a Kezelés (Manage) opciót.
A bal oldali fastruktúrában Tárolás - Lemezkezelés alatt megjelenik minden fizikai meghajtó.
Jobb egérgombal rájuk kattintva tudsz hozzájuk betűjelet adni. (esetleg meglévőt cserélni)
Hát hogy milyen eszköz? Bocsi, de nem vagyok valami számítógépzseni.
ezt kellene kihoznia, de nem jelzi azt hogy CD-ROM1-2
Valamit cseréltél a gépben, és lehúzogattad esetleg a meghajtókat?
Állítsd le a gépedet, és nézd meg hogy az adat/tápkábelek rendesen legyenek csatlakoztatva.
Ezután indíts, és lépj be a BIOS-ba. (DEL nyomvatart)
Itt a meghajtóknál nézd meg, hogy felismeri e a meghajtót.
-Ha igen, akkor a Windowson belül a feladatkezelőben nézd meg hogy nincs e letiltva. Ha igen, engedélyezd újra.
-Ha a BIOS-ban se látszik, valószínűleg IDE meghajtó és raktál még valamit a gépedbe. Ilyenkor jumperekkel be kell állítani, hogy melyik a master és slave ugyanazon kábelen. Vagy rakd mind a kettőt cable selected-re.
Távolról ennyit tudtam segíteni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!