Két proci venti szabályzó összekötése. Lehetséges?
Sziasztok! Kérdésem az lenne, hogy ha összekötök két processzor ventillátor fordulatszabályzót, akkor rendesen fog-e működni a hűtőventillátorom. Ugye ha lehúzom teljesen a feszt az egyik szabályzón, akkor az 5 Volt, és ha be van kötve a másk szabályzó is és azon is lehúzok egy keveset akkor a ventim alig fog kapni 3 Volt-ot amivel már nem tudom, hogy be fog e indulni rendesen a hűtő. Szerintetek?
(azért szeretném ezt megcsinálni mert egy proc venti szabályzóval még nagyon hangos a venti, kettővel már jó lenne, de nem tudom működne-e. Nem szeretnék feleslegesen pént kidobnmi az ablakon ha nem működik!)
A válaszokat köszi!
Természetesen nem szeretném tönkre tenni a procim...
Na, leírom nagyjából mi a helyzet:
1. Vettem egy hypertx2-es proci hűtőt
2. ami három vezetékes tehát az alaplap nem tudta szabályozni a fordulatszámot ezért folyamatosan 1970-es fordulaton zúgott
3. vettem egy szabályzót és így (teljesen lehúzva) már csak 1100-on forog viszont még így is hangos
4. a proci hője játék közben is max 47 fokra megy fel az alap hő pl. netezés alatt 37 fok
5. ahogy lejjeb húztam a fordulatszámát azt tapasztaltam, hogy csak 5 fok-ot növekedett a hőmérséklet, és ebből gondolom azt, hogy lehetne még lejjebb venni a forgását (mert sajnos még így is hangos egy kicsit)
6.(ventit nem szeretnék cserélni mert a mostani is tökéletes.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!