Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mivel és hogyan lehetne ezt...

Mivel és hogyan lehetne ezt megoldani?

Figyelt kérdés

Csak elméleti síkon kérdezem!

Adott egy nagy ház, több lakóval.

Adott egy 25/5 Mbit/sec sebességű vezetékes NET kapcsolat.

Hogyan lehet azt, és milyen Wifi Router-rel kivitelezni hogy? :

Egyenlő arányban osztódjon az router-re kapcsolódó emberek között a sávszélesség, minden esetben.

Pl.

2 ember van kapcsolódva 12,5/2,5 fejenként.

5 ember van kapcsolódva 5/1 fejenként.

Azért kellene hogy, ne tudja egyik lakó sem elszipkázni pl. torrentezéssel a sávszélességet a többi lakó elől.

Kinek milyen ötlete lenne a probléma megoldására??

Köszönöm a válaszokat.

Üdv.

2012. febr. 6. 12:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Próbáld megbeszélni a lakókkal elsősorban, hogy korlátozzák a torrent sebességet, vagy ilyesmi. Nem igazán tudod szerintem variálni, hogy kinek mennyi jusson. Vagy tilthatod a P2P forgalmat például, bár annak nem fognak örülni. :D
2012. febr. 6. 12:50
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem is tudná mert a torrentkliens nem osztja ki magának a maximális sávszélességet csak kb 3Mb/s-et

de azt nem tudom hogy be lehet-e úgy állítani a routert hogy egyenlő arányba ossza ki a sávszélességet

2012. febr. 6. 12:51
 3/5 anonim ***** válasza:

elvileg bármelyik routeren tetszés szerint oszthatod le a sávszélességet, de csak fix vevőkre...

leosztod öt emberre de ha csatlakozik egy hatodik akkor burul a redszer..legalábbis az én tp-linkes routeremen

2012. febr. 6. 12:51
 4/5 A kérdező kommentje:

-Tegyük fel hogy a lakók hülyék, nem foglalkoznak semmivel,senkivel,nem hajlandók változtatni semmin.

-Valós időben osztódjon, tehát mindig a maximális 25/5 sávszélesség legyen szétosztva a kapcsolódott emberek számától függően.

2012. febr. 6. 13:05
 5/5 anonim válasza:
72%
A Cisco-nak vannak ilyen megoldásai üzleti szférában. Home--Office felhasználásra készült routerek nem tudják ezt a funkciót sajnos. Menedzselhető routert keress!
2012. febr. 6. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!