Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Indítás után a gép felpörög...

Indítás után a gép felpörög majd 2-3mp után leáll és újraindul. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
A monitoron még a Bios sem jelenik meg, épp csak felpörögnek a ventillátorok és a vinyó és már áll is le majd újraindul. 3 táppal is próbáltam mert arra gyanakodtam, de szerintem ez már kizárható. Az alaplap + proci párost nemrég kaptam az előző tulajnál hibátlanul működött. Cmos reset megvolt. Mi lehet a gond ?
2012. febr. 3. 18:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
amikor elsőnek beletetted adott képet?
2012. febr. 5. 18:50
 12/21 A kérdező kommentje:
nem. Az első indítástól kezdve újraindult.
2012. febr. 5. 20:01
 13/21 anonim ***** válasza:
akkor rossz a vga..esetleg próbáld más lapba.
2012. febr. 5. 20:55
 14/21 Segitokeszseg válasza:

Teljesen ugyanez volt a problemam. Egyik nap, gondoltam, hogy kitakaritom a gepet. Nem csak belul, hanem a tapot is, cakkli-pakli. Elindult, majd leallt bekapcsolaskor. Csak akkor jott be normalisan, ha a tapot kikapcsolam, de neha akkor sem.(Chieftec 750W, 14 centis venti, modularis) Mondom franko, vehetek egy uj tapot majdnem 30k-ert. De kicsit belegondoltam, hogy az elozo tapom is vidaman elment vagy 6 evet, csak mar annyi cucc volt a gempembe, hogy nem birta volna. Ezert vettem ujat. (Haverome kb 10 eves, az is vidaman elmegy, az is Chieftec.) Nekem az volt, hogy ha lehuztam a vinyokat akkor bekapcsoltam, bejott a BIOS, lekapcsoltam, majd ujra be...stb. Minden tokeltes volt, addig a pontig amig az 5 vinyomra ra nem dugtam a kabeleket, ugyanis a BIOS-ban csak 4 vinyo volt. 4 samsung van benne, meg egy WD, es pont a WD nemletszott. Kabelcsere, most a WD latszott csak az a Samsung nem. Kicsereltem a Sata kabelt bejott a rendszer,szabalyosan leallitottam. Most ugy kapcsoltam be, hogy nem kapcsoltam le a tapot. Mit ad isten...bekapcsol es nem kapcsolt le, kb 15-20 alkalommal ujra ezt megcsinaltam. A LENYEG: mielott 10 emberbol 9 mondjuk azt mondja, hogy hat elromlott a tapod, gyozodj meg arrol, hogy nem lotyog-e egy kicsit valamelyik kabel. Ez termesztesen igaz arra is amiben fesz is van. En ket napot szivtam, mindent szetszedtem, majd vissza legoztam. Meg egy dolog: ha az alaplaphoz adott altalaban 2 sata kabel nem eleg, ne csinald azt mint en, hogy vegulis ez a kabel is jo, hanem egy tisztesseges minosegit vegyel. Amiket az alaplaphoz kaptam, azokat alig lehet "kirangatni", ezekhez a noname izekhez ha csak kicsit hozzaersz mar elmozdulnak. En vettem volna szivesen jobbat, de egyik altalam favorizalt boltban sem volt, csak ez a KOLINK. ugyhogy hamarosan ha arra jarok akkor beszerzek olyat ami hasonlo, vagy jobb mint amit a deszkahoz kaptam. 3 tap utan meg plane kizarhato a taphiba. Meg egy amit figyelembe kell venni aki ebben a temaban keresgel, es pont rank talalt...ha mondjuk egy "alap" geped van, de fejlesztesz, es a tapegyseg nem birja, jo esetben el sem indul, ami direkt azert van, hogy ne terhelje le a tapot, es ezzel ne romoljon el olyan hamar, ne menjen az atlag ala a tapegyseg gyarto altal becsult elettartama, valamint nem utolso esetben ne fagyjon szet a geped ha elinditasz mondjuk egy gepigenyes jatekot.A tap meg azert kapcsolt le gondolom, mert van benne vagy 50 milliard "ez elleni vagy az elleni" vedelem, es azt erzekelte, hogy valami nem kerek, ezert lenyomta magat.

Remelem tudtam segiteni. Ha barmi kerdes lenne meg akkor szivesen valaszolok ra, ha tudom a megoldast.

2013. nov. 5. 20:30
 15/21 Császár Zoltán 63 ***** válasza:

Hasonló problémával bírtam a napok folyamán egy kb. 2006-os kiadású Asus alaplapos géppel (P4 CPU, DDR1 RAM). Ha áramtalanítás után újra feszültség alá helyezett gépemet bekapcsoltam akkor 1-2 mp-re felvillantak a LEDek, ventilátorok felpörögtek, majd leállt a gépem, és a BIOS csippentés nem hangzott el. Utána esetenként hosszú és sok próbálkozással, valamikor még a bekapcsológomb hosszú idejű nyomvatartásával sikerült bekapcsolnom a gépemet. Végül egy villámláskár elkerülése végett kihúzott majd visszadugott villásdugója után teljesen lehalt a gépem, a bekapcsolásra semmit nem reagált. Az összes "forgó egység" leválasztása és egy tápegységellenőrzővel megvizsgálás után (ami hibátlannak mutatta és be is kapcsolta a tápot) mintha félig rendbe jöttek volna az eszközök, de végül pár bekapcsolás után újra teljes halál volt (nem kapcsolt be picit se). Tápegységcsere se javított a problémán, s már tervbe vettem, hogy a PCI eszközöket (nem volt köztük nagy fogyasztó, tehát videókártya se) is kivéve, sorba visszarakva vizsgálom a bekapcsolási műveletet.

Ha bármelyik tápot akármikor megvizsgáltam a tápteszterrel, rendeltetésszerűen bekapcsolta a tápot és korrekt feszültségeket mutatott, soha nem volt pár szekundumos működés. Táphiba nagyjából kilőve, az alaplapnak a powergomb figyelő és tápbekapcsoló áramkörének elromlásának lehetősége felértékelődve. :(

A teljes fogyasztócsupaszítás előtt - s mivel ilyenkor olvastam róla - kipróbáltam az ilyen problémákra adott egyik egyszerű és elsőnek utánanézést követelő megoldást, pontosabban a CMOS elemet kicseréltem, bár hitetlenkedve, mert a multiméterrel mért üresjárati feszültsége 2,73 V volt a réginek, de úgy néz ki, hogy e csere megszüntette az egy időre áramtalanított tápegység, gép be nem vagy csak pár mp-re bekapcsolhatóságát.

Magam számára a tanulsága, hogy bármily hihetetlen, hogy egy sz@r kis elem hatással lehet a teljes áramellátásra:

a CMOS elem ellenőrzése, cseréje megold "misztikus", illetve a BIOS POST-hoz (bekapcsolási önteszteléshez) időben közeli problémákat.

2015. aug. 12. 02:25
 16/21 red6 válasza:

Én is hasonlóan jártam, de elmondom pontosan nekem mi volt.

A gép Gigabyte H77-DS3H Dual BIOS, i5-3550P. XFX ATI 6GB RAM stb.

Egyszer csak elkezdett úgy indulgatni hogy 3 csipogás majd mint aki jól végzi dolgát elindul. Elkezdtem utána nézni hogy mi a 3 csipogás: Memória hiba.

Volt nálam másik ram illetve a benne lévőkkel is elkezdtem játszani de semmi változás. Egy helyen olvastam hogy lehet alaplap hiba is. na mondom: KIRÁLY!

Tesztelgettem a ramokat cserélgettem meg a neten nézegettem hogy fogom ezt megoldani...

A nagy ram cserélgetésbe ki-be kapcsolgatásba egy csak megszűnt a hibakód, de helyette bejött a mit te leírtál felpörög-megáll, na de jó!!!

Csak tápcsere videókari +usb tvtuner kivesz vissza pakol, csak addig variáltam, hogy na dugjuk monitorra.

Elindul menni...

Bejött egy Gigabyte képernyő, a bios inkorrekt és most vissza teszi az eredetit (F7) (Megy jegyzem: kb 1,5-2 éve van fent az utolsó bios verzió az F10)

Visszarakta a gyári bios-t és elindult sem 3 csipogás sem felpörgés-leállás, semmi.

Újra vissza raktam az F10-es utolsó bios-t és most tökéletesen működik.

Ebből az esetből úgy gondolom a bios is tud ilyen hibát csinálni!

2016. máj. 6. 16:28
 17/21 anonim ***** válasza:

MSI 865GM3-LS P4 alaplap

Intel Celeron D 2,53 GHz processzor

2 GB RAM

Nálam is áramtalanítás után újra feszültség alá helyezett gépemet bekapcsoltam akkor 1-2 mp-re felvillantak a ledek, ventilátorok felpörögtek, majd leállt és újraindul a gépem, és néha a dátum vissza állítódik 2002-re. Ilyen furcsa hangot ad ki, én az alaplapnál halom ezt a hangot.

Teszteltem a gépet másik táppal, 4db memóriával akkor is újra indul, de mikkor egy darab memória sincs benne akkor nem csinálja ezt a le állást újraindulást, régi memóriát elsőre nem ismerte fel mert nem volt kép, a memóriáknak biztos nincs baja főleg mind a 4db memóriának. ilyenkor csak a tápokat és alaplapot és a memóriákat teszteltem, A HDD és DVD írót ilyenkor lecsatlakoztattam a gépről.

Szerintetek az elem lemerűl?

Látam az alaplapon 3db kondi kicsit pupos.

Itt a videó gépről: https://www.youtube.com/watch?v=aHdt3KWbM8M

2016. nov. 22. 22:39
 18/21 anonim ***** válasza:

Videokártya driver -e lesz a ludas.

Rakj fel egy régebi driver -t és nem fog újra indulni.

Sem a tápnak, memóriának, proceszornak, videokártyának nincs baja, egyszerűen rossz a videokártya driver -e, nem kompatibilis az alaplapoddal. Ez ilyen egyszerű!

próbáld ki! AMD -nél a driver visszabutítás még működhet is, nVidia - GTX sorozatnál már ebben nem vagyok biztos.

Ott a TUTI megoldás az új alaplap lenne; újabb chipsett.

Dióhéjban ennyi!

2018. szept. 6. 09:44
 19/21 kurta válasza:
Nekem is előjött ez a hiba,most vettem tápot meg vga-t,egy hétig faxàn ment minden és egyik naprol a másikra előjött ez a hiba.
2019. júl. 20. 07:20
 20/21 kurta válasza:
Update. Most bekapcsol,de nem csippan, nem is ad semmien képet se hdm in se rgb n,kivettem a vga t is de semmi. Lehet behalt a proci vagy az alaplap?
2019. júl. 20. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!