Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Wáá help. Nem jó semmi mit...

Tomii92 kérdése:

Wáá help. Nem jó semmi mit csináljaak?

Figyelt kérdés
ujraraktam a gépemet de nem jó rajta semmi...:Onem tom behozni a netet sem nincs hang nem olassa be a cd-t,nem tok felbontást állítaniii..:|hiányoznak a driverek?vagy talán mi lehet a gond.vki pls segtsen.nem mindig tudok géphez jutni most már szal lécci többszörr nézzetek issza erre a kérdésre hogy mi a álaszok stb...jó lenne tudnátok segteni.vagy kéne egy olyan progi ami kiadná hogy mijen driverek kellenének vagy vmi ijesmi.előre is köszi mindenkinek aki elolvasta a kérdésem...
2012. febr. 2. 15:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Everest/AIDA programmal nézd meg az alaplapod pontos típusát. VGA-nak meg GPU-Z-vel.

ÉS vegyél egy pár nyelvtan órát is az se lenne rossz.

2012. febr. 2. 15:58
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen az a baj hogy a Windows nem ismerte fel a hang kártyádat,graff kártyádat,hálózati kártyádat.

Ezért nem tudsz felbontást állítani,nincs hang és nem tudsz netre csatlakozni sem.Telepítened kell a drivereket.

Hogy a CD/DVD meghajtó sem működik abban nem vagyok benne biztos hogy a driver hibája.Elméletileg az alaplap chipset drivere megoldja a gondot,de ilyen jelenséggel utoljára Windows98-on találkoztam hogy chipset driver nélkül a CD/DVD meghajtó sem működött.

Ha a gépet kompletten vetted szóval nem úgy rakta össze házilag valaki hanem mondjuk DELL,ACER vagy valamilyen gyártó,akkor a hivatalos support oldalon megtalálsz mindent ami kell hozzá csak tudnod kell a pontos tipust esetleg széria számot.

Ha házilag rakta össze valaki vagy már lekapartad róla a széria vagy tipus számot akkor a fentebb említett programokkal kiderítheted mi van a gépben és felkutatod a drivert.

Ha minden kötél szakad,nem tudod megoldani akkor szólj valakinek aki ért hozzá vagy vidd el szervízbe,esetleg rakj rá Linux-ot a Linux jó esélyel felfog ismerni mindent .

2012. febr. 2. 16:42
 3/6 cipi8 ***** válasza:

Megnézed az alaplapod gyártóját és a pontos típusát és ha ezek megvannak rámész a gyártó oldalára meg keresed a te alaplapodat és letöltesz minden drivert ami van hozzá! Hang, Video ha az integrált (beépített) van benne, hálókártya, USB, Proci stb! Ha nem integrált a VGA akkor ne telepítsd fel az alaplapi drivert ott meg a VGA gyártó oldaláról kell leszedned a megfelelőt szintén pontos modell megnevezés után!

De a gépedet vagy az alaplapot amikor megvetted nem kaptál anno semmilyen CD-t mert a keresett vezérlő programok azon lesznek amiket most annyira keresgetsz!

Amúgy nem tudom miért akadtál ki ennyire ez minden Windows főleg XP-nél ez van, de ezek szerint te most csináltad először?

2012. febr. 2. 16:51
 4/6 cipi8 ***** válasza:
A SATA-s DVD-met nekem sem ismeri fel az alaplap chipsetdriver nélkül! Ezért ha telepítenem kell mindig IDE-s DVD írót szoktam csatlakoztatni!
2012. febr. 2. 16:55
 5/6 A kérdező kommentje:
használtan vettem a gépet.de van 2 gépem és mikor a másikat teleptgettem felismert mindent azzal nem volt baj.
2012. febr. 3. 11:07
 6/6 cipi8 ***** válasza:
Akkor nem ismeri fel elvileg ha az adott alkatrész esetleg az egész komplett PC újabb mint az Op. rendszer! XP pl. fel ismer egy P3-t alapból de már egy újabb cuccot már nem fog!
2012. febr. 5. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!