Wáá help. Nem jó semmi mit csináljaak?
Everest/AIDA programmal nézd meg az alaplapod pontos típusát. VGA-nak meg GPU-Z-vel.
ÉS vegyél egy pár nyelvtan órát is az se lenne rossz.
Igen az a baj hogy a Windows nem ismerte fel a hang kártyádat,graff kártyádat,hálózati kártyádat.
Ezért nem tudsz felbontást állítani,nincs hang és nem tudsz netre csatlakozni sem.Telepítened kell a drivereket.
Hogy a CD/DVD meghajtó sem működik abban nem vagyok benne biztos hogy a driver hibája.Elméletileg az alaplap chipset drivere megoldja a gondot,de ilyen jelenséggel utoljára Windows98-on találkoztam hogy chipset driver nélkül a CD/DVD meghajtó sem működött.
Ha a gépet kompletten vetted szóval nem úgy rakta össze házilag valaki hanem mondjuk DELL,ACER vagy valamilyen gyártó,akkor a hivatalos support oldalon megtalálsz mindent ami kell hozzá csak tudnod kell a pontos tipust esetleg széria számot.
Ha házilag rakta össze valaki vagy már lekapartad róla a széria vagy tipus számot akkor a fentebb említett programokkal kiderítheted mi van a gépben és felkutatod a drivert.
Ha minden kötél szakad,nem tudod megoldani akkor szólj valakinek aki ért hozzá vagy vidd el szervízbe,esetleg rakj rá Linux-ot a Linux jó esélyel felfog ismerni mindent .
Megnézed az alaplapod gyártóját és a pontos típusát és ha ezek megvannak rámész a gyártó oldalára meg keresed a te alaplapodat és letöltesz minden drivert ami van hozzá! Hang, Video ha az integrált (beépített) van benne, hálókártya, USB, Proci stb! Ha nem integrált a VGA akkor ne telepítsd fel az alaplapi drivert ott meg a VGA gyártó oldaláról kell leszedned a megfelelőt szintén pontos modell megnevezés után!
De a gépedet vagy az alaplapot amikor megvetted nem kaptál anno semmilyen CD-t mert a keresett vezérlő programok azon lesznek amiket most annyira keresgetsz!
Amúgy nem tudom miért akadtál ki ennyire ez minden Windows főleg XP-nél ez van, de ezek szerint te most csináltad először?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!