Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Minőségi filmnézéshez milyen...

Minőségi filmnézéshez milyen monitort és pc-t vagy laptopot vegyek, vagyis milyen tulajdonságokra figyeljek oda a választásnál?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt mondják, hogy filmekhez bármilyen videokártya jó, csak játékokhoz kell erős. De tényleg csak a monitor és a hangfalak minősége számít? Nekem az lenne a legfontosabb, hogy 8-10 gigás blurayripeket is szépen vigyen, szóval szép színek, szép kép, és nagyon jó hangminőség. Szóval akinek a filmnézés a lényeg, annak milyen tulajdonságokra kell odafigyelni monitorvásárlásnál és videokártya kiválasztásnál?
2012. jan. 25. 06:17
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:

Nem komplet gépet ne vegyél nagyon nem éri meg

hát én csak este leszek nem telon igy nemtudok ajánlani dolgokat

de ha neked ugy jó (7-8 körül)

persze adig valki biztos öszerak egyet

.

alaplapot sokmindentöl füg mit veszel

márkákban ajánlot Asus vagy MSI alaplap

.

foglaltban meg 1155 Intelnél

amd nem igazán munkára van de ha azt veszel ott meg AM3+ os alaplap kell

2012. jan. 25. 08:59
 12/47 anonim ***** válasza:

Samsung laptopod van?:)

hát igen nem egy erös de 2 magos legalább:)

2012. jan. 25. 09:02
 13/47 A kérdező kommentje:

De a laptomomnak csak P6100-es a CPU-ja és elég rondák a színek + sötét is (bár ezt akkor egy monitorral ki lehetne küszöbölni?), hangkártya se fergeteges, szóval ezért írtam, hogy másik kéne (vagy helyette pc).

És Te a HDMI hangot hogy használod? A monitoron keresztül megy a hangfalakba? Kell hozzá erősítő? Hát nemtom, lehet, hogy rádumáltok 5.1 hangfalakra is, mert nekem csak sima stereo van.. De 10ezertől a végtelenségig lehet venni, kb milyen árkategória, ami már viszonylag normális?

Ja és a legfontosabb: milyen monitort? A full hd ugye annyit jelent, hogy 16:9, vagy többet ennél? Köszönöm szépen!

2012. jan. 25. 09:08
 14/47 anonim ***** válasza:

Full hd nagyob felbontásu mint a hd

de irtam most sajnos konkrét ajánlatokat nemtudom teni

és azt is irtam ha 150 be sürited be hangfal rendszert az igazán szükös lesz

nekem monitorba meg a hdmi és aból ki a hang

biztos nincsenek nagy igényeim de igy is elégedet vagyok vele (stereo hagfal van "csak")

2012. jan. 25. 09:17
 15/47 A kérdező kommentje:

Szóval akkor NVidia kártyát vegyek inkább, ne ATI-t? Asus van most és Asus alaplapot szeretnék mindenképpen, mert stabilitásban verhetetlen (nem mintha túl sok viszonyítási alapom lenne:P, de négy éve nyúzok két Asus laptopot és az elsőnek három évig semmi baja nem volt, pedig nonstop be volt kapcsolva) Viszont a kép és a hang elég gyenge a mostanin.

És akkor ugye egy pc olcsóbb (monitor nélkül), mint egy notebook?

2012. jan. 25. 09:19
 16/47 A kérdező kommentje:
Ja azt hittem 5.1 van neked! Lehet, hogy elég nekem is egyelőre a sztereo, mert kábelfóbiám van.:) Akkor ugye a HDMI hang jobb, mint a hangkártyás hang, ami a 3.5-ből jön ki? Szóval mindenképp HDMI-s, audio outos monitor kell? Köszi szépen, hogy válaszolgatsz!!
2012. jan. 25. 09:22
 17/47 anonim ***** válasza:

Igen olcsóbb ha laptop dolgaihoz viszonyitod még monitoral is olcsóbb alkatrészit nézve vagy kb. egyárba van

de laptopot ne vegyél irtam föleg ha töb is van

.

ati kártyával olcsóban kijösz szóval joban megéri és a film minöség nem lesz roszabb

nvidiák drágák és ok nélkül

nem is olyan nagy a választék se

és nem is könyü rájöni mindég melyik nvidia eröseb a masiktól

szóval ilyen öszegü gépbe nvidia videokártyát nem ajánlom (azért is irtam gts 450 re azt a megjegyzést)

2012. jan. 25. 09:28
 18/47 anonim ***** válasza:

[link]

monitor t ezekközül kelene válogatnod csak igazából igy ne mamarad gépre...

probálok jókat kiválszatani közölük

2012. jan. 25. 20:07
 19/47 anonim ***** válasza:

[link]

hát ezekkörül ez a legjobb igaz én samsung párti vagyok igy

viszont árban minöségben nem látam jobbat

2012. jan. 25. 20:09
 20/47 A kérdező kommentje:
A BenQ jó márka? Köszi a tippeket! Amit linkeltél Samsung, annak 250 a fényereje, a többinek 300, és nekem ez most az egyik bajom, hogy sötét a monitor, ami a laptopomban van (Samsung van benne), és nem értem, hogy 1000:1 kontrasztot írtak hozzá(az egyik BenQ is ennyi), a többi hasonló árkategóriásnak viszont 10000000:1 meg ilyenek, most akkor mi a jobb kontrasztarány? Hogy lehet ekkora eltérés?
2012. jan. 25. 20:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!