Hogy tudok törölni egy OEM partíciót?
Hacsak nem rettenetesen kell az a 7 giga, akkor ne töröld le, ott van a laptop gyári helyreállító cucca + win install, ha baj lenne. Az én gépemen 20GB ez a partíció. részletesen:
Közben én megtaláltam a megoldást:
Windows Gomb + R billentyűkombináció után írjuk be, hogy diskpart, majd enterrel (vagy OK-ra kattintva) futtassuk.
A feljövök ablakba írjuk be, hogy list disk, majd enter. Ez kilistázza az elérhető lemezeket.
Keressük ki a listából, hogy hányas lemezen van az oem partíció. Majd ezt válasszuk ki a következő paranccsal select disk lemezszám (pl.: select disk 2 a kettes lemezt választja ki)
Írjuk be, hogy list partition, majd enter. Ezzel a paranccsal ellenőrizhetjük, hogy tényleg az adott lemezen van-e az oem partíció. Nézzük meg milyen szám szerepel az adott partíció mellett majd válasszuk ki a select partition partíciószám (pl.: select partition 1 kiválassza az 1-es partíciót)
Most nincs más dolgunk,mint hogy töröljük a partíciót. Ezt a delete partition override paranccsal tehetjük meg. Enter lenyomása után törlődik az oem partíció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!