Mi a kulonbseg a drága és olcso hangkaertyak kozott? Jatekra milyet ajanlott venni?
Olcsóbb hangkártyáknál más a hangtisztítási illetve a hangképzési technika, így kicsit rosszabb hangminőséget adnak csak vissza. Ez alapesetben csak a vájt fülűeket zavarja (ilyen vagyok én is :D ), de vannak olyan típusok, amiknél erősen érezhető a torzulás.
Én részemről egy Creative Audigy hangkártyát használok, ez elég jó minőségben adja vissza a hangokat és könnyen kezelhető. Játékra és filmnézésre egyaránt kiváló.
Az alaplapi eszközök közül is vannak egészen jók, általában amik már nem csak 3 csatlakozósak és legalább 5.1-esek, illetve rendelkeznek megfelelő vezérlő progival, azok egész használhatóak tudnak lenni. Ugyanakkor általában igaz, hogy az alaplapi kütyük nem adnak vissza olyan minőséget, mint kártyás társaik.
Ha újat akarsz venni, akkor olcsóbbakból ajánlanám a Creative SB 5.1 VX PCI típust, vagy a Creative SB Audigy SE típust, ha meg kicsit többet szánsz rá, akkor a Creative SB X-Fi mX Xtreme Audio típust. Ezep PCI foglalatba mennek, de ha esetleg van megfelelő foglalat (PCI-E) a gépedben, akkor még nagyon jó lehet a Creative SB X-Fi Xtreme Audio PCI-E kártya is.
Ha használtban is gondolkodsz, akkor ajánlom figyelmedbe az Audigy és az Audigy2, illetve a korai X-Fi típusokat, ezek már kifejezetten jó hangminőséget adnak vissza.
Ha hangkártyában gondolkodsz, mindenképpen a Creative termékeit javaslom, mivel ár/érték arányban a legjobbak, ráadásul a Creative anno kidolgozott egy olyan jelfeldolgozó és tisztító rendszert (Crystalizer), ami jelentős minőségjavulást eredményez.
"Olcsóbb hangkártyáknál más a hangtisztítási illetve a hangképzési technika, így kicsit rosszabb hangminőséget adnak csak vissza. Ez alapesetben csak a vájt fülűeket zavarja (ilyen vagyok én is :D ), de vannak olyan típusok, amiknél erősen érezhető a torzulás. "
Köszi nagyon sokat segítettél még 4 év távlatból is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!