Az SSD meghajtók mért ilyen drágák méretükhöz (mármint GB) képest?
mi a különbség a HDD és az SSD között hogy az SSD ilyen drága, az SSD-t lehet winchesternek nevezni?(nem nagyon értem)
u.i.lehet mellé rakni HDD-t
Az SSD-n memória chipek vannak, nem lemeztányérok. Nincs benne mozgó alkatrész.
Előnye a HDD-vel szemben hogy iszonyú gyors, alig melegszik, hangtalan, és érzéketlen a külső behatásokra, mint pl rezgés, forgatás stb.
Hátránya hogy alacsony még a tárkapacitása, és drága. Meg az élettartama is elmarad még a jobb fajta HDD-től.
SSD-nek sokkal jobb a minősége (mert nincs benne mozgó alkatrész), és elvileg gyorsabb is. én azt mondom pár év múlva már olcsóbb lesz (sokkal elterjedtebb lesz).
ui.:igen, lehet mellé rakni.
#2: Ténylegesen gyorsabb, de a "jobb minőség" elég relatív.
Én mondjuk kicsit túlértékeltnek tartom az SSD-t, most oké, hogy gyors, de egy sima asztali gépben ugyan már olyan sokat számít pár másodperc? Az ember nem ér rá?
+ Ott van az is, hogy sokkal hamarabb elhasználódik, mivel az ilyen memóriáknak limitált az írási/olvasási száma.
Netbookba, vagy hordozható gépbe tényleg jó, de otthoni fölösleges. (Oda inkább egy méretesebb hagyományos hasznosabb.)
Nagyjából a különbség az USB-s DVD lejátszóhoz hasonló.
A HDD a DVD lemez, az SSD a pendrive.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!