Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » EPROM-ot ki lehet sütni UV-B...

EPROM-ot ki lehet sütni UV-B vagy UV-A sugárzással?

Figyelt kérdés

Nincs a cégnél "napoztató", viszont itthon van egy gyógyászati kvarclámpám. Egy higanygőzlámpa. Szóval nem germicid lámpa, azaz UV-C sugárzást nem igazán csnál, csak UV-A és UV-B t.

Ezzel ki lehet sütni a kvarcüveges EPROM IC-ket? Ha igen, akkor kb. hány percig kell napoztatni?

2012. jan. 11. 21:19
 1/7 anonim ***** válasza:
szerintem max a melegtől fog kisülni, de biztos, hogy jó barna lesz... :D
2012. jan. 11. 21:26
 2/7 A kérdező kommentje:
Akár 85 fokot is lazán kibírnak. Az IC-k jelenleg is barnák, barnábbak már nem lesznek.
2012. jan. 11. 21:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha van időd rakd ki a napra pár órára az tartalmaz biztosan UV-C sugarakat bár lehet ez a téli nap gyenge hozzá (nem értek a témához csak egy tipp :) )
2012. jan. 11. 21:38
 4/7 anonim ***** válasza:
van valami oka, hogy így akarod kisütni az eprom-ot, vagy csak kísérlet?
2012. jan. 11. 21:44
 5/7 A kérdező kommentje:

A cégnél van egy új projekt, ahol ezeket a dögöket kell programozni. Csak egyetlen projekt, ezért nem éri meg kisütő lámpát venni.

Nyáron , ha kitenném őket a napra 1-2 napig, az segítene, de sajnos most tél van...

Most elétettem 1 órára a kvarclámpának. Holnap majd meglátom.

2012. jan. 11. 22:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha van rajta matricával letakart nyílás, akkor azon keresztül lehet UV-vel kitörölni. De van amit feszültséggel lehet törölni. Higanygőz lámpa szerintem kevesebb UV-t ad le, mint egy sima fénycső...
2012. jan. 11. 23:42
 7/7 A kérdező kommentje:

Tegnap este 1 órát napoztattam az IC-ket. Ma sikerült őket felprogramozni. Szóval működik a dolog.

Azt nem igazán hiszem, hogy egyetlen fénycső felérne egy higanygőzlámpával. Ezzel a lámpával barnulni szoktam. A fénycsővel még sosem sikerült.

2012. jan. 12. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!