Hibás szektor jó még?
Samsung 80 GB SATA HDD hard disk sentinel 5 hibás szektort észlelt.Kondíció 92% Teljesitmény 100%.
Meddig működik még?
A hibás szektorokat lehet javítani a legtöbb esetben.
Windows:
Futtatásba írd be cmd , majd CHKDSK [meghajtó]: /f /r /x
Utána nézd meg hogy mi mennyi!
Példa ahol a c a meghajtó betüjele:
CHKDSK c: /f /r /x
A hibás szektort okozhatja, karc, porszem. Ezt te szoftveres úton nem javítod meg semmivel...
Ahogy az első írja a HDD automatikusan kivonja a használatból és egy úgynevezett tartalék területre ír helyette. A hibás szektort nem tudod használni...
Olvasnivaló...
Fehersrac kétféle hibás szektor van! Az egyik logikai a másik fizikai! A logikai javítható a lemezellenörző hibás szektorok javítása kapcsolóval (chkdsk), a fizikai természetesen nem.Ezért írtam , hogy először futtassa le és amit ki tud (logikai) azt kijavítja, majd ha újra leellenörzi lehet hogy 5-ből marad 2, akkor az nagy valószinüséggel fizikai és nem lehet javítani.
(Csak hogy ne egyből számítógépet vegyen, hanem próbálja ki a lehetőségeket)
Futtatásba írd be cmd , majd CHKDSK [meghajtó]: /f /r /x
Elindítottam ezt a műveletet 4. lépésnél: A CHKDSK fájladatokat ellenőriz. megállt.. Mennyi idő míg ennek le kellene futnia kb 100 giga esetén.. és úgy, hogy üres a lemez. Mert megy 1 órája s se előre se hátra.. Pedig valamit kellett volna már haladnia szerintem...
Teljesen új partíciót hoztam létre. Elvileg akkor formázza is nem? S tudtommal a hdd elején vannak rossz szektorok. Most a végéről elkezdtem az ellenőrzést ott megy rendesen. :) Kíváncsi leszek mi lesz előrébb.
Hogyan kell formázni cmd-ben? pl.: C:/format ?
Partíció létrehozása nem jár formázással (csak logikailag töröl)!Hibás szektor bárhol lehet a lemezen (ahol van szektor, legyen üres vagy foglalt)! formázni oprendszer alól a lemezkezeléssel lehet /win/ (futtatás : diskmgmt.msc )
A C meghajtón (azon feltételezem az oprendszer fut), azt nem fogod tudni parancssorból. Más partíciót lehet a lemezkezeléssel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!