Miért van az hogy egy DVD megírása majdnem fél óra?
Az sok. Azt hiszem - rég írtam DVD-t - 4-szeresen 15 perc, vagyis 16-szorosan 4-5 perc kéne, hogy legyen...
Az viszont egy dolog, hogy te mit állítasz be, mert a progi úgyis annyival írja, amennyit a lemez enged, de max a beállított érték. Nekem is volt, hogy DVD-nél beállítottam a 8-szorost és közben csak 2,4-4,5-ös sebességgel írta, mert rossz minőségű volt a lemez...
Először próbálj meg egy másik íróprogit!
Pl.: Ashampoo Burning Studio, Nero...
Ha ugyanaz a hiba (lassú írás) akkor vegyél egy másik írót, de ne LG-t vagy SAMSUNGOT mert azok a legrossz@bbak... NEC, ASUS, Pioneer, Plextor (drága) ezek a megbízhatók! :)
Köszi a hozzászólásokat!
Az adatok ellenőrzése ki van nyomva, csak az írás ennyi.
Az elképzelhető, hogy a lemez sz*r, mert a kínai piacon vettem, mondjuk Philips.
Kipróbálom valamelyik másik programot, hátha azzal jobb lesz. Valamelyik ingyenes?
Ja, most jut eszembe, hogy a bolti maxell-el is halál lassú.
Szóval még az is lehet, hogy veszek egy másik írót.
sok mindentől függ az írás, csak tanácsolni tudol
1,) lemez
Vegyél megbízhatót. Olcsó és jó a verbatim.
2,) Használj jó író programot.
Nero már régóta jó erre. (bár a burner xp -vel sincs gond9
3.) a programot jól állítsd be:
Gondolok itt a buffer méretre, az legyen eléggé nagy!
4,) operácios rendszernek szabad utat kell adni4
Ne legyen nyitva az irandó fájl és ne legyen nyitva az intéző (intéző + totalcommander9
A virusvédelem arra az időre legyen kikapcsolva, mert közben ellenörzi az irandó állományt!
5.)használj a fájltíposnak legmegfelelőbb írási formátumot (filmnek filmet, adatnak adatot)
6,)Válaszd meg az írási sebességet!
Nem mindíg jó a gyors írás, mert lehet a lemez nem minden részén egyforma a sebesség. A nero képes levirtualizálni az írást és megadni a sebességet.
7.) Ne fusson semmi program ami használhatja a dvd írót (mediaplayer, virtuális meghajtók)
8.)Töredezettség
Mivel a merevlemezről írsz ezért a fájl megtöredehet (főleg a nagyméretü). Mivel a merevlemezről olvasás befolyásolja az írást, töredezettségmentesíts.
Amúgy meg az írást ne siettesd mer hibás lesz a végeredmény (lassan de jól).
Köszi a választ. Sok mindent nem tudtam. Pufferben mi számít elég nagynak?
Nero-t sajnos nem tudok/akarok használni, mert ha jól tudom nem ingyenes.
Annyi amennyit enged, az a nagy. Mellesleg ha nagyon unatkozol újrateheted a rendszert, de saját tapasztalat, a friss telepítésekkel csak a gond van! Míg újra teszik az ideiglenes és a statisztikai dologaikatt csak belassúl. Az op rendszert mindíg a géphez kell hangolni. amúgy meg ajánlom neked a rendszer alapos tisztítását.
Használd a CCleanert egy jó kis bővítővel CEnchacer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!