Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van az hogy egy DVD...

Miért van az hogy egy DVD megírása majdnem fél óra?

Figyelt kérdés
16X-sebességgel valóban 25 percbe telik megírni egy DVD-t? Gép:2,5GHz DualCore, 2 GB RAM. A CDBurner XP programot használom. Nem vagyok egy nagy számítógépes szakember, de ez nekem soknak tűnik. A DVD író nem tudom milyen, de a legolcsóbb féle samsung, azt hiszem. Korábban egy csomó DVD tönkrement, most vettem egy másik fajtát, ezt nem rontja el. Mit lehetne tenni, ha kóros ez a sebesség? Szoftvercsere, hardvercsere, vagy valamit beállítani?
2011. dec. 31. 17:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Az sok. Azt hiszem - rég írtam DVD-t - 4-szeresen 15 perc, vagyis 16-szorosan 4-5 perc kéne, hogy legyen...

Az viszont egy dolog, hogy te mit állítasz be, mert a progi úgyis annyival írja, amennyit a lemez enged, de max a beállított érték. Nekem is volt, hogy DVD-nél beállítottam a 8-szorost és közben csak 2,4-4,5-ös sebességgel írta, mert rossz minőségű volt a lemez...

2011. dec. 31. 17:54
 2/13 anonim ***** válasza:
nem kapcsoltad be a kiírt adatok ellenőrzését véletlenül?
2011. dec. 31. 17:56
 3/13 anonim ***** válasza:

Először próbálj meg egy másik íróprogit!

Pl.: Ashampoo Burning Studio, Nero...

Ha ugyanaz a hiba (lassú írás) akkor vegyél egy másik írót, de ne LG-t vagy SAMSUNGOT mert azok a legrossz@bbak... NEC, ASUS, Pioneer, Plextor (drága) ezek a megbízhatók! :)

2011. dec. 31. 17:56
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólásokat!

Az adatok ellenőrzése ki van nyomva, csak az írás ennyi.

Az elképzelhető, hogy a lemez sz*r, mert a kínai piacon vettem, mondjuk Philips.

Kipróbálom valamelyik másik programot, hátha azzal jobb lesz. Valamelyik ingyenes?

2011. dec. 31. 18:03
 5/13 A kérdező kommentje:

Ja, most jut eszembe, hogy a bolti maxell-el is halál lassú.

Szóval még az is lehet, hogy veszek egy másik írót.

2011. dec. 31. 18:04
 6/13 csacsi2 ***** válasza:

sok mindentől függ az írás, csak tanácsolni tudol

1,) lemez

Vegyél megbízhatót. Olcsó és jó a verbatim.

2,) Használj jó író programot.

Nero már régóta jó erre. (bár a burner xp -vel sincs gond9

3.) a programot jól állítsd be:

Gondolok itt a buffer méretre, az legyen eléggé nagy!

4,) operácios rendszernek szabad utat kell adni4

Ne legyen nyitva az irandó fájl és ne legyen nyitva az intéző (intéző + totalcommander9

A virusvédelem arra az időre legyen kikapcsolva, mert közben ellenörzi az irandó állományt!

5.)használj a fájltíposnak legmegfelelőbb írási formátumot (filmnek filmet, adatnak adatot)

6,)Válaszd meg az írási sebességet!

Nem mindíg jó a gyors írás, mert lehet a lemez nem minden részén egyforma a sebesség. A nero képes levirtualizálni az írást és megadni a sebességet.

7.) Ne fusson semmi program ami használhatja a dvd írót (mediaplayer, virtuális meghajtók)

8.)Töredezettség

Mivel a merevlemezről írsz ezért a fájl megtöredehet (főleg a nagyméretü). Mivel a merevlemezről olvasás befolyásolja az írást, töredezettségmentesíts.

Amúgy meg az írást ne siettesd mer hibás lesz a végeredmény (lassan de jól).

2011. dec. 31. 18:05
 7/13 A kérdező kommentje:
A gép újratelepítése használna valamit?
2011. dec. 31. 18:05
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Sok mindent nem tudtam. Pufferben mi számít elég nagynak?

Nero-t sajnos nem tudok/akarok használni, mert ha jól tudom nem ingyenes.

2011. dec. 31. 18:14
 9/13 csacsi2 ***** válasza:

Annyi amennyit enged, az a nagy. Mellesleg ha nagyon unatkozol újrateheted a rendszert, de saját tapasztalat, a friss telepítésekkel csak a gond van! Míg újra teszik az ideiglenes és a statisztikai dologaikatt csak belassúl. Az op rendszert mindíg a géphez kell hangolni. amúgy meg ajánlom neked a rendszer alapos tisztítását.

Használd a CCleanert egy jó kis bővítővel CEnchacer!

[link]

2011. dec. 31. 18:22
 10/13 anonim ***** válasza:

Töltsd le ezt a programot:

[link]

Ez majd megmondja neked, miféle DVD-re akarsz írni.

2011. dec. 31. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!