A konzolok (ps3, xbox 360) milyen grafikai beállításokon futtatják a játékokat?
Nagyjából közepesen.
Általában élsimításban gyengébbek kicsit.
PS3 adatai:
VGA:
24 milliárd képpont/s
550 MHz
SmartShader 4.1 (96 utas futószalag)
FullHD (1920x1080)
24x vonalsimítás, 16x anizotróp szűrés
RAM:
256 MB XDR 3200 MHz + 256 MB RSX 700 MHz
48,7 GB/s busz sebesség
XBOX 360:
VGA: 4 milliárd képpont/s
500 MHz
10 MB eDRAM
12es lebegőportos shader futószalag
RAM:
256 MB 700 MHz GDDR3
12,4 GB/s buszsebesség
64 GB/s memóriasebesség eDRAM felé
18,6 frontside busz
Az adatokból jó kiderül, hogy a PS3 jóval erősebb grafikailag, viszont a procija (amit nem írtam le) csak egymagos, ellentétben az xBox-szal (viszont másfélszer annyi a cache).
Ha nem értessz hozzá miért így gyökérségeket?
A PS3 procija egymagos?
Elárulom 6 magos...
Abból 4et futtat a játékokhoz, 1 az oprendszerhez, 1 tartalék.
Egyébként meg semmi sem látszik a felszereltségükből, az xbox 360 processzorban gyengébb, VGA-ban erősebb, mégis nagyjából egyformán futtatják a játékokat, és nem sokkal maradnak el egy 6 évvel újabb, 5-6szor erősebb PC-től sem...
a 4. válaszadó minek ir baromságokat ha nem ért hozzá.
pont hogy forditva van.
az xbox nak gyengébb a procija (3 magos 3.30 ghz)
viszont video kártya dupla annyira erös mint ps 3 ban (512 mb).
Ps3 nak 8 magos procija van és csak 256 mb video kártyája.
ebböl a szempontbol az xbox csinálta jobban hiába kissebb a proci de jobb video kártya miatt sokkal szebbek a texturák és valamivel szebb az élsimitás mint ps3 on
Most adtam el a ps3 amat es tapasztalatbol kijelentem hogy igen , a ps3 elég sok helyzetben be akadt nekem a call of duty mw 3 nál meg szó szerint hiba üzenettel kilépett hogy not enough memory. szerencsére ezt hamar patchelték.
szó mi szo a sony elkurta azzal hogy bika processzort raknak a vasba hogy mien gyors lesz közbe video kártya meg ram sz@r 256 mb os. A sok adat meg fel gyülemlik mert video card nem gyözi öket olvasni.
és elég sok játék van ugyan amiben sokkal szebbek a texturák boxon mint ps3 on persze nem egetrengetö külömbség épphogycsak lehet látni de még is csak szurja a szemét az embernek.
söt ps3 on már az uncharted 3 készitöi kijelentették hogy szeretnének szebb grrafikát csinálni a következö 4. részröl de nem tudnak mert a rendszer memória hiány miatt akadna a játék.
lehet azzal jönni hogy jajj de a ps3 full hd a box meg csak 1080i.
de a ps3 a rossz élsimitás miatt akkor is sokkal recézettebb lesz és nem lesz olyan szép a textura.
söt xboxon még nem láttam olyan gamet ami akadt volna.
ja a másik nevetséges dolog ps3 ban hogy ha játszol akkor háttérbe nem lehet zenét hallgatni a hdd röl a kevés memória miatt mert beakasztaná a rendszert ezen nagyot nevettem :D
hogy válaszoljak a kérdésedre is.
konzolokon majdnem minden játék full grafon fut némeik mediumon pl battlefield 3
de felbontás az minden játékon csak 1280x 7**
persze ha olyan tv vel nézed aminek a contrast arány pl: 500 000:1 hez akkor nem látsz recézést de ha már egy nagyobb monitorra kötöd rá szinte ocsmány a textura recézettsége miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!