HD6850 vs HD6870 vs HD6930?
Sziasztok!
A számítógépemet szeretném fejleszteni valahogy 2012 első negyedévében.
Amit tudok, "megmentek" a jelenlegi gépemből, tehát perifériákra, háttértárra nem gondoltam. Ezt találtam ki:
- Valami Gigabyte AM-3(+) lap (GA-970A pl.). Nem ragaszkodok a Gigabyte-hoz, de eddig semmi problémám nem volt vele (bár nem nagyon babrálok a gépemben).
- AMD Phenom II X4 955 3.2o GHz Black + speckó hűtés (a gyári tré)
- Kingston 8GB DDR3 1600 MHz RAM
- Valami 400-450W-os, ár/érték arányban jó táp.
A perifériák, optikai egység stb. ugye adott.
Már nagyon régóta nem követem a hardver híreket, és egyébként se vagyok valami "szaktekintély" a témakörben, emiatt a videókártya terén eléggé bizonytalan vagyok. Azt tudom, hogy ATi-t szeretnék (v. ma már AMD vagy 'mittomén mi a neve). A kérdésben található kártyákon gondolkoztam. Eléggé nyilvánvaló, hogy a HD6930 teljesít a legjobban, de eleve az sem biztos, hogy érkezik hozzánk belőle elegendő darab, ugye limitált széria meg az orosz/kínai piacra szánják. Ebből adódóan inkább a másik két kártyán gondolkoztam. Itt megint picit útvesztőben találtam magam: hosszú távra tervezek, sajnos nem tudom minden évben upgrade-elni a gépem. Emiatt ugye a 6870-re esne a választás valószínűleg. Na most jön a "csavar": én nekem annyi a célom, hogy a jövőben (legyen elkövetkezendő másfél év) kijövő játékok gond nélkül, közepes (esetleg magas) grafikával menjenek 1280*1024-es felbontásban. Lehet ósdi ma már a "19-es monitor, de nekem bőven elég még egy darabig. Tehát semmi 3200000000x-es anti aliasing, full hd ilyesmi nem játszana be. Azt a fülest kaptam több helyről, hogy inkább vegyek most egy 6850-t meg mellé egy SSD-t, mert ilyen szinte mindhárom kártya brutális teljesítményt nyújt.
Mit gondoltok? Nem igazán akarom elkapkodni a dolgot, mert nem vagyok olyan helyzetben, hogy félévente új VGA-t vegyek meg új architektúrákba ruházzak be. Tudom, vannak hasonló kérdések szerteszét a világhálón, de a helyzetem "specifikációja" miatt egy még specifikusabb választ kaphatok.
Az alaplap viszont ne Giga legyen, inkább Asus vagy MSI, jobbak.
Tép meg FSP Hexa 400W vagy Chieftec CTG400.
Nem tudom miért mondja mindenki , hogy ne giga legyen.
Nekem a videókártya és az alaplap is giga.
Másfél éve egy rossz szavam sincs rá.
Talán mert sz@r a supportja és a drága ETRON USB3(ez sajna van ASRock lapokon is elég gyakran) vezérlője is stb..
Szerinted hasra ütés szerűen utáljuk a gigát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!