AMD Phenom ii x4 955 processzor miért nem megy soha 1400MHz fölé?
Figyelt kérdés
Auto-ra van állítva az órajel, de játék közben se megy 1.4GHz fölé, de a játék nem szaggat(Metro 2033)
Ez normális hogy nem veszi fel az órajelet?
2011. dec. 22. 11:53
1/11 anonim válasza:
Mivel/hogyan ellenőrzöd a pillanatnyi órajelet? Szerintem mennie kéne a dolognak. Indíts el egy CPUZ-t és egy WinRAR benchmarkot például (winrar megnyit és alt+b) vagy akár elég az energiagazdálkodást teljesítmény centrikusra állítani. Ha így sem mutat a CPU-Z 3,2GHz-t, akkor körbe kell nézni, hgy mi lehet a gond (mondjuk a CPU szorzó a bioban nincs-e elnyomva 16-ról mondjuk 7-re). Milyen alaplappal használod a procit?
2/11 A kérdező kommentje:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__2..
Ezt a kérdést én írtam, megkérdeztem telefonon a számtekest, hogy mi a baj azt mondta hogy semmi baja, ma viszem úgyis be kicserélni a procihűtőt és majd megnézi.
Eddig bármit csináltam vele nem ment fel(Winrar, játék, videó)CPU-z vel nézem.És ha bemegyek a rendszerinfóba ott is azt írja hogy 1.4GHz.Autora van állítva az órajel, de ez a másik kérdésből kiderül.
2011. dec. 22. 12:26
3/11 anonim válasza:
HA a biosban is 1,4ghz-t ír akkor a szorzóval lehetnek gondok.
4/11 anonim válasza:
Látom, akkor a 7-es szorzó a probléma...16-os a normál szorzója ennek a procinak. Ahogy látom az alaplapod 95W TDP-ig van hitelesítve a 955-ös procik javarésze meg 125W-os, lehet, hogy ezért veszi vissza automatikusan a szorzót (bár kicsit sokallom azt az érvégást, hiszen gyakorlatban a 125W TDP-s 955-ös sem eszik 100W-nál többet teljes terheléskor -vagy csak egy hangyányit- mivel a TDP-t osztályokba sorolják, nem valós fogyasztás).
5/11 anonim válasza:
Igen kb 100W-t zabál, de a legújabb stepping(ha jól emlékszem C3-s) az már a 95W-s osztályt kapta.
6/11 anonim válasza:
Igen, én is így emlékeztem, de nem olyan régen néztem az AMD oldalán és a C3-ashoz is 125W volt írva...jó lenne, ha a kérdező meg tudná adni a proci kódját (vagy doboz számát).
7/11 A kérdező kommentje:
Na elvittem szervízbe azt mondtk hogy vmi baj van az alappal.
De akkor lehet hogy nem is jó az alaplapba a CPU?:/
2011. dec. 22. 13:36
8/11 A kérdező kommentje:
KÓD: 04-0030771-D-C
Ha ez az:)
2011. dec. 22. 13:37
9/11 A kérdező kommentje:
Akkor nem is jó bele a procim, mert az 125W az alaplap meg csak 95W-ot támogat?És bulldozer proci se vehetek bele, mert azok is 125Wosak?
2011. dec. 22. 14:08
10/11 anonim válasza:
a lekisebb bulldozer 95 wattos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!