Miért sípol a számítógép?
amikor bekapcsolom a gépet akkor elindul a ventilátor és utána rá elkezd sípolni a gép és leáll a hűtés. A monitoron meg nem jön be semmi.
itt a link hogy milyen hangot add ki:
http://www.youtube.com/watch?v=xI8wHv1fADM&feature=youtu.be
mi lehet a baja?
Nagyon úgy néz ki, hogy meghalt vagy az alaplap vagy a proci, esetleg mindkettő ebben a gépben.
Sajnos látatlanban nem tudnék neked pontos diagnózist mondani, azt tudom javasolni, vidd el szakemberhez, mert az biztos, hogy ezt otthoni javítgatással nem fogod tudni megjavítani.
Hát ha nekem ezt csinálná, valószínűleg majdnem rínék! XD
De én úgy próbálkoznék, hogy ha 2 ram van benne, akkor felváltva próbálgatnám, ha továbbra is ezt csinálja, akkor mennék tovább a videókártyára, esetleg más illesztőkártyára, aztán a winyóra, ha csak nem jó akkor táp, és végül a processzor! Tehát mindent kipróbálnék másik géppel, vagy kicserélném az alkatrészeket 1enként, és végül már csak a lap lehet a hibás!
Az a baj, hogy a videó szerint ez sípol egyet, majd valami érdekes, mechanikus hanggal folytatja. Na annak a hangnak nem lenne szabad ott lennie, ugyanis ilyet hibátlan gép soha nem ad ki. Nagyon úgy hangzik, mintha a táp ventije forogna tovább, csakhogy annak le kellene állnia a többi alkatrésszel együtt vezérlés hiányában.
Az, hogy megy tovább, továbbra is arra ad gyanút, hogy az alaplap tuti hibás, de abból kiindulva, hogy a CPU ventije is leáll, jó eséllyel az is károsodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!