Jó ez a konfig játékra?
Alaplap
Gigabyte GA-MA78LMT-S2
15.380,-
Processzor
AMD Phenom II X4 955
35.420,-
Videokártya
Sapphire HD6790 1GB GDDR5/HD6850
36.350,-
Memória
Kingston HyperX DDR3 1600MHz 4GB Kit CL9
8.090,-
Belső HDD
WD Caviar Blue 500GB
22.990,-
Tápegység
HKC USP-7600 600W
15.860,-
Számítógép ház
Gigabyte GZ-P5 Fekete
8.690,-
Optikai meghajtó
Samsung 22x SH-222AB/BEBE Fekete
4.890,-
Az összeállított konfiguráció ára:
147.670,-
Ki lehet jobbat hozni ennyi pénzből?120-130eFt lett volna a keret, de nem tudok olcsóbbat kihozni:D
1, alaplap sima AM3, mai világba már AM3+, jah és a giga egy fos! helyette ASUS, Asrock vagy MSI
2. táp egy ipari hulladék! 15 ezer érte?? annyiból már egy Corsair tápot akkor!
3. 6850-et választ a 2 VGA közül.
4. RAM-ból elég 1333MHZ is
Az alaplap felejtős. A HKC táp sz@r és veszélyes.
A CPU-nál én 960T-t vennék. Ramból elég az 1333Mhz-s is.
Mindjárt nézek neked egyet ennyiből...
Ha szerencséd van akár egy 6 magos CPU-d is lehet mivel ebben fel lehet oldani 2 magot, persze nem tuti hogy működnek majd.
Nem értem, a halott mit jelent. Talán az AM3 (akár plusszal) örökéletű lesz? A baj az, hogy nem-igen lehet olcsón 1156-os alaplapot venni.
Egyébként kinek mi a jó. Nekem az említett AMD például nem az, mert zabálja az energiát.
Szia!
Hát én mondjuk nem vagyok gamer, de azért durván meg szoktam hajtani a gépet mással... lézerfizikus vagyok és rengeteg adattal szoktam dolgozni.
Szerintem, kis mázlival azért az összegért kapsz te AMD phenom 6 magos változatú procit is. Nézz körbe web shopokban meg vaterán... Vonatkozik ez minden másra is. a komplett konfigon több 10 ezret spórolhatsz.
Az alaplapot nem ismerem, de legyen rajta sata3, és bírjon el legalább 16 giga ramot. ez alap egy jó géphez.
Ha a deszka bírja az 1600-as ramot, akkor olyat tegyél bele, ne lassabbat. később tehetsz mellé mégegy ugyanolyan memóriát olcsóbban, és ha lehet, vegyél egy darab 4 gigásat, mert akkor bővítheted a gépet 16 gigáig.
Tápegység: 600 watt kb elég kell legyen a konfighoz. nekem eddig a no name tápokkal se volt semmi bajom. jó talán annyi hogy az egyik zavarta a Kossuth rádiót.
videókártya: nem értek hozzá, de 1 gigás gddr5 VGA-t én 19 ezerért kifogtam Vaterán. igaz az éppen nvidia volt.
használtan olcsóbb csak jól le kell tesztelni.
HDD: nekem a WD blue-ből az 1 terrás volt 16 ezer újonan (WD10EALX). valamit elnéztél, nézz meg több boltot is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!