Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lézeres nyomtatóban nem kell...

Lézeres nyomtatóban nem kell semmit cserélni? Tehát a patron lézeres megfelelője nem fogy ki?

Figyelt kérdés
2011. dec. 12. 22:36
 1/9 anonim ***** válasza:
De kifogy és azt is cserélni kell. Amúgy tonernek hívják :)
2011. dec. 12. 22:41
 2/9 Jenci ***** válasza:
Lézeres nyomtatóban a tonert kell cserélni.
2011. dec. 12. 22:43
 3/9 A kérdező kommentje:
ÉS az olcsóbb? Vagy ritkábban fogy ki? Milyen előnyei vannak a tintasugarassal szemben?
2011. dec. 12. 23:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Sokkal olcsóbb.
2011. dec. 12. 23:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Nyomtató függő, hogy melyik olcsóbb. Megtévesztőek az olcsó, 15-20 ezres lézer nyomtatók, mert baromi drága beléjük a toner. Ez egyrészt a nyomtató gyártók üzletpolitikája, másrészt mert a toner a szelénhengert is tartalmazza, és ezeknél az olcsó nyomtatóknál kevés tinta van a tonerben, ugyanakkor minden toner vásárlásnál az új hengert is meg kell fizetni.
2011. dec. 13. 00:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Mit értesz olcsó alatt? Egy toner általában sokkal drágább, mint egy festékpatron, viszont lényegesen nagyobb a kapacitása. Egy festékpatron általában párszáz oldalt bír ki. Egy toner többezret.
2011. dec. 13. 00:18
 7/9 Gugu Gabor ***** válasza:

Igazából a nyomtatott oldalnál látszik a különbség. Mittudom én tintasugarassal egy oldal kinyomtatása 10Ft festék ugyan ez lézerrel 7Ft. (hasra ütöttem a számokat tekintve)

Szóval ha sokat nyomtatsz akkor megéri a lézer ha keveset akkor viszont nem.

2011. dec. 13. 09:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Gugu Gabor:

Olvasd el 00:07-es kommentemet te is! De én számoltam is. Konkrétan kiszámoltam, hogy egy olcsó lézernyomtatóval(a nyomtató ára alacsony) nagyjából gyári tonerrel 20 Ft közelében van egy oldal kinyomtatása, olcsó tintasugarassal is. Utángyártott tonerrel, patronnal ez felezhető, azonban tintasugarasnál ennél is lejjebb lehet menni, olyan 8-9 Ft utántöltetéssel, 5-6 Ft házi utántöltéssel. Természetesen ha egy 150 ezres lézernyomtatót megveszel, akkor utána 1-2 Ft-ból tudsz nyomtatni, csakhogy ez esetben csak óriási mennyiségű nyomtatás esetén jön vissza a nyomtató ára. Ezt a nyomtató szalonok tudják megtenni, ott ezért lehet 6-7 Ft-ért nyomtattatni.

Én úgy gondolkodok ebben a dologban, hogy vettem egy tintasugaras multifunkciós készüléket, a kis mennyiségű és gyorsan szükséges nyomtatásokat ezzel megoldom, nagyobb nyomtatásnál, másolásnál 6 Ft/oldal áron nyomtattatok. Ennél olcsóbban csak nagy beruházással tudnék otthon(már ha a házi utántöltést nem választom, de az a minőség rovására menne), egy olcsó lézernyomtóval szemben meg színesen is tudok nyomtatni, és olcsóbb is volt maga az eszköz.

2011. dec. 13. 11:34
 9/9 anonim ***** válasza:
A másik dolog, a nyomat minősége. Régebben a tintasugaras szövegnyomtatás nagyon gyenge minőséget eredményezett, ezért elsősorban csak kép nyomtatására voltak jók. Ma már ez egyáltalán nem igaz, csak szakértő szemek tudják megkülönböztetni, hogy lézer vagy tintasugaras nyomat.
2011. dec. 13. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!