Lézeres nyomtatóban nem kell semmit cserélni? Tehát a patron lézeres megfelelője nem fogy ki?
Igazából a nyomtatott oldalnál látszik a különbség. Mittudom én tintasugarassal egy oldal kinyomtatása 10Ft festék ugyan ez lézerrel 7Ft. (hasra ütöttem a számokat tekintve)
Szóval ha sokat nyomtatsz akkor megéri a lézer ha keveset akkor viszont nem.
Gugu Gabor:
Olvasd el 00:07-es kommentemet te is! De én számoltam is. Konkrétan kiszámoltam, hogy egy olcsó lézernyomtatóval(a nyomtató ára alacsony) nagyjából gyári tonerrel 20 Ft közelében van egy oldal kinyomtatása, olcsó tintasugarassal is. Utángyártott tonerrel, patronnal ez felezhető, azonban tintasugarasnál ennél is lejjebb lehet menni, olyan 8-9 Ft utántöltetéssel, 5-6 Ft házi utántöltéssel. Természetesen ha egy 150 ezres lézernyomtatót megveszel, akkor utána 1-2 Ft-ból tudsz nyomtatni, csakhogy ez esetben csak óriási mennyiségű nyomtatás esetén jön vissza a nyomtató ára. Ezt a nyomtató szalonok tudják megtenni, ott ezért lehet 6-7 Ft-ért nyomtattatni.
Én úgy gondolkodok ebben a dologban, hogy vettem egy tintasugaras multifunkciós készüléket, a kis mennyiségű és gyorsan szükséges nyomtatásokat ezzel megoldom, nagyobb nyomtatásnál, másolásnál 6 Ft/oldal áron nyomtattatok. Ennél olcsóbban csak nagy beruházással tudnék otthon(már ha a házi utántöltést nem választom, de az a minőség rovására menne), egy olcsó lézernyomtóval szemben meg színesen is tudok nyomtatni, és olcsóbb is volt maga az eszköz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!