Hogy működik az FPS érték?
Az igaz hogy a monitorom csak annyi FPS-t mutat amekkora a kép frissítése? Vagyis úgy halottam hogy a VGA ha bír többet is generál, de azzal nem érek semmit, csak feleslegesen dolgozik.
Még egy kérdés:Alaplapnál sokan írják azt (főleg gigabyte-nál) hogy sz@r a support? Ezt pontosan hogyan kell érteni?
Köszi előre is!
FPS:
Bekapcsolt Vsync mellett a max FPS-ed annyi lesz, ahány Hz a monitorod frissítési frekvenciája. Kikapcsolt Vsync mellett pedig, ha a játék nem limitálja gyárilag, annyi lesz, amennyit a videókártya ki tud préselni magából.
Fizikailag nem fogsz többet látni, mint amennyit a monitorod meg tud jeleníteni, de ennek ellenére azt hiszem észrevehető különbség van 60 és 120 fps mellett. (hogy ez másnak feltűnik-e, azt rábízom)
Ezen felül LCD monitor esetén, kikapcsolt Vsync mellett, hogy vízszintes mozgásoknál, mint kanyarodás könnyen "széteshet" a kép vízszintesen. Próbáld csak ki, ha tudod. Ezért LCD monitornál amikor csak lehet, használj Vsyncet. CRT monitornál viszont ilyen nincs, ott érdemes kikapcsolni az elérhető legmagasabb FPS érdekében.
Hozzá kell tennem, hogy egyes esetekben - bár ritka, a vsync kicsit ronthatja a teljesítményt. Ez főleg nagyon gyenge gépeknél jellemző.
Support:
Support = Támogatás. Értjük ezalatt azt egy alaplapnál, hogy milyen gyakoriak/megbízhatóak a driverek, BIOS frissítések stb. Vicces módon én pont az Asus supportjával voltam elégedetlen és ehhez képest mikor gigabyteos lettem, nagyon örültem, hogy jobb a helyzet. Aztán, hogy manapság mi a helyzet, azt nem tudom, de nekem az Asus-al csak bajom volt.
Support alatt még érthetjük a garanciáztatás nehézségét is.
Köszönöm szépen! Mentek a zöld kezek!
Sziasztok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!