Tudnátok ajánlani monitorokat ezekkel a feltételekkel?
Elsőnek is lenne pár kérdésem.
Az 1920x1080 és a 1920x1200 pixeles felbontás között van akkora különbség hogy megéri a 1920x1200est venni?
Másik hogy azt hallottam hogy a DVI csatlakozó az jobb minőségben tudja kivetíteni a full HD jelet, mint a D-sub vagy a HDMI. Igaz ez?
A válaszidőnél lényeges hogy mekkora mondjuk 5 ms alatt is? Érdemes kisebbet venni? Főleg gamelésre gondolok, mert ugyebár ott nem mindegy, de érzékelhető egyáltalán 5 ms alatt?
És akkor most a feltételek:
Minimum egy 24 inches monitort szeretnék, ha az első kérdésre a válasz igen, tehát sokkal jobb az 1920x1200 pixeles akkor azzal, illetve ha a DVI tényleg jobban kiadja a fullHD-t akkor DVI-vel ellátott monitort tudnátok ajánlani?
Ja, és ez olyan 40ezerbe (max pici plusszal) beleférne?
Előre is köszönöm annak aki válaszol illetve ajánl monitorokat.
Jók a paramétereid, de ilyen jó monitort 40-45-ért ma még nem lehet kapni. Kis kiigazítás: a DVI jobb, mint a hagyományos ("kék")D-SUB, de a legjobb jelet egyértelműen a modern, digitális HDMI csatoló szolgáltatja. Ez ráadásul kép és hang átvitelére egyaránt, egy időben alkalmas.
Szerintem a válaszidő esetleges gyengesége 5 ms-tól látható igazán, 5 ms alatt sasszem kell hozzá. Szerintem az hogy 24"-os legyen sokkal lényegesebb, mint hogy a felbontása meghaladja a Full HD szabványt. Az 1920x1080 bőven elég még egy 24"-os monitornak is. Ötven alatt nemigen kapsz.
Most én ilyet használok, nagyon bevált:
Nincs akkora különbség a felbontások között.Ez amúgy is akkor számítana igazán,ha már elterjedt lenne az 1200-es felbontás.A másik a válaszidő: 5 ms alatt szemmel képtelenség látni a különbséget.Ez inkább reklámfogás.A képminőség szempontjából a HDMI és a DVI közel azonos minőséget produkál,mert mindkettő digitális.Mindkettő egyformán vetíti a full hd képet,de a HDMI előnyben van,az egyéb technikai megoldások miatt.
Itt válogathatsz.
akkor ezek szerint félreinformáltak a dvi vs. hdmi kapcsán. amúgy köszönöm a válaszotok. ha esetleg számít, ment egy zöld kéz.
még 1 kérdés felmerült bennem: LED vagy LCD? gondolom led, de egy megerősítést vagy pont egy cáfolást szeretnék, nehogy ezzel is bajban legyek.
21:05:
A HDMI pontosan ugyan olyan képet ad mint a DVI, mivel mindkettő digitális. Csak a D-Sub analóg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!