Egy Sata II-s foglalatba beletehetek egy SATA III-as SSD-t?
Figyelt kérdés
Tudom hogy már megkérdezteék de nekem van egy tapasztalatom... Sata foglalatba tettem Sata II-est és ahogy elkezdte betölteni a windowst és újraindult aztán Sata II-be tettem Satás HDD-t és ugyan ez volt a probléma... Attól félek ugyan ez lenne SATA II-es foglalat ÉS SATA III-s SSD aesetében is...2011. dec. 3. 17:55
1/6 anonim válasza:
1 - igen, rakhatsz.
2 - ez nem inkompatibilitási probléma, hanem vagy az alaplap, vagy a tápod szar.
2/6 anonim válasza:
Beleteheted, menni fog, csak annyi lesz a hátrányod hogy a SATA3 SSD-d is csak SATA2 sebességgel fog menni, de menni fog.
3/6 anonim válasza:
Ígyis-úgyis azon a sebességen fog menni, nem igazán van a piacon olyan, amelyiknek kevés lenne a SATA2 sávszéle.
4/6 anonim válasza:
Ez nem igaz, már nagyon sok van ami kihasználja a SATA3 sebességét, és nem csak a nagyon drágák között.
5/6 Panda Péter válasza:
ez azért nem teljesen igaz.
mikor az első Sata3-as vezérlők kijöttek, akkor ez az állítás megállta a helyét, mostmár azonban vannak olyan "beteg" SSD-k amik szekvenciális olvasásban 300MB/s fölött tudnak, de szerintem ez csak parasztvakítás, mivel az OS számára úgyis az IOPS érték a lényeges. maximum az érzi meg a nagyobb szekvenciális sebességet aki GB-os videófájlokat mozgat/szerkeszt a lemezen.
6/6 A kérdező kommentje:
Nem szar a tábom meg az elaplapom sem...
Azért akarok bele 3-ast venni hogy ha lesz egy olyan gépem ami már 3-as beletudjam tenni és ki is tudja azt hazsnálni :D
2011. dec. 3. 19:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!