Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől lehet ez? Állandóan...

Mitől lehet ez? Állandóan "meghal" a gépem bejelentkezés után, lefagy, nem csinál semmit. Semmit nem tudok kezdeni vele.

Figyelt kérdés

Win7-em, egy hónapja lett felrakva egy újonnan összerakott gépre. Eddig olyat tapasztaltam, hogy 1-2 hetente indításkor elindult az Indítási javító, elszórakozott 20-30 percet, egyszer rendszervisszaállítást ajánlott, megvolt, működött. Most nincs ilyen, viszont miután bejelentkezek, már maga a bejelentkezés (üdvözöljük képernyő) is elég sokáig fennvan, aztán csak fekete kép, majd iszonyat lassan tölti be az asztalt, vagy 5 perc... Utána pedig bármire megyek rá, ha történik is valami, csak nagyon soká, közben mintha lefagyna a gép. A hangja is érdekes... Egyszer még a retteget kék hátterű szöveg is bejött, és újraindult. De egyszerűen semmit nem tudok a géppel csinálni. Ha meg telepítővel rámegyek a rendszervisszaállításra, kiírja, hogy a Googleupdatexxxxxxxx (sok szám) kibontása-visszaállítása sikertelen.

Mi lehet gond? Lehet az az oka, hogy valami (RAM, proci) nem megfelelően működik a gépben? És köszönöm a segítő válaszokat!

2011. dec. 3. 16:35
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

Nagyjából ez a szituáció, amit ez a kérdező is felvetett.

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__1..

2011. dec. 3. 16:36
 2/19 anonim ***** válasza:
Szerintem winyó hiba. Újratelepítés a partíció formázásával megoldhatja a gondot. De ha eljutnál a Töredezettségmentesítőig, vagy a Lemezelemzőig, akkor megtudhatnád a problémát. Gond az hogy ha ismét Win7-et raksz fel, a Win7-el is lehet formázni a lemezt, csak a Win7 gyorsformázást tud, ami után ottmaradhatnak a hibás szektorok. Persze nem biztos, hogy ezzel van a gond, csak hát én erre gyanakszom, mert leginkább ez valószínű. Persze a legegyszerűbb hiba is lehet, esetleg vírusos.
2011. dec. 3. 17:00
 3/19 A kérdező kommentje:
Miután össze lett rakva a gép és fel lett rá rakva a win7, rá egy hétre újra kellett raknom az egészet. De szeretném már elkerülni, hogy újra rakhassam az egészet a programokkal együtt... Amikor még jó volt, futtattam egy töredezettség ellenőrzést, akkor a C-nek 0% volt...
2011. dec. 3. 17:10
 4/19 A kérdező kommentje:
Egyszer már volt is ilyen problémám, de akkor ha kihúztam a netkábelt, talán nem fagyott. És azután lett jó, h a Supervirus Antispywart leszedtem, de az most fenn sincs a gépemen, csak az avast... de tiszta ideg vagyok a gép miatt, csomót költöttem rá, és nem jó...
2011. dec. 3. 17:15
 5/19 A kérdező kommentje:
bocsánat, csak superantispyware...
2011. dec. 3. 17:15
 6/19 anonim ***** válasza:
Ha eljutsz a vírusírtó leszedéséig, akkor felrakhatnád az AVG 2012-őt, ami nagyon jü. Nekem ez van és nem fogja a gépet.
2011. dec. 3. 17:24
 7/19 Panda Péter ***** válasza:

próbálj meg csökkentett módban belépni (indítás után F8, a feljövő menüben kiválasztod a csökkentett módot). aztán ott mókolhatsz rendszer visszaállítással, automatikusan induló folyamatok letiltásával satöbbi.

ha semmi sem segít, akkor a többek által emlegetett windows újratelepítés marad csak.

2011. dec. 3. 17:33
 8/19 anonim ***** válasza:
Bocs, nagyon JÓ. És igaz, csökkentett módban többmindent tudsz csinálni. Nézd át amit Panda Péter mondott, és ne felejtsd el megnézni, nincs-e hibás szektora a winyónak. Talán a proci miatt fagy be. Ennek oka a vírusírtó is lehet.
2011. dec. 3. 17:56
 9/19 A kérdező kommentje:
Most megint bepróbáltam a gépem. Jobban megfigyeltem, igazából nem is lefagy, egész egyszerűen iszonyat lassan reagál bármire is. Mintha lefagyna 10 mp-re, aztán jó 1-2 mp-ig... Meg most kiírta h hiba folytán a Defender meg az Avast kikapcsolt, sikerült elindítanom az avastot, de csak 100-200 kb/s-al vizsgált, aztán egyszercsak megint előjött a kék háttéren szürke szöveg, és a gép magától újraindult...
2011. dec. 3. 18:20
 10/19 Panda Péter ***** válasza:
100%

kékhalál, vagy valami szoftveresen nagyon el van cseszerintve, vagy pedig megadta magát a vinyód.

a legegyszerűbb megoldás, hogy berakod egy másik gépbe, és megnézed HD sentinellel a kondícióját. ha rossz, akkor a vinyó haldoklik (sürgős adatmentés), ha jó, akkor (adatmentés és) windows újratelepítés.

2011. dec. 3. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!