Laptopoknál milyen paramétereket kell figyelni vásárláskor, hogy gyors legyen és lehessen vele játszani, képeket kezelni?
Nem akarlak bántani Péter, de az anyaghasználat is fontos, de nem fontosabb egy hardverezettségnél. Lehet neked egy múlt század beli laptopod profi titánium házban... semmire nem lesz jó.
Kérdező: A játékhoz mindíg erős gép kell. Képkezeléshez pedig sok memória... Én neked egy 2-3Ghz körüli procit és minimum 4GBramot javaslok. Az I3-I5ös procik ezen célra megfelelnek már. Videókártyánál pedig arra figyelj, hogy legyen saját memóriája, ne az alaplapit egye. Valamint én olyat választanék ami minimum hd ready felbontást visszaad, de inkább hd-t. Ezeket a paramétereket olyan 120-150 körül kapod meg Samasungban és/vagy Toshibában. Ha érdekel köonkrét típus, akkor írj rám privit. Most vettem ilyesmiket 3 ügyfelemnek is. ha kell megnézem a pontos típusokat neked...
DannyZuko:
nem veszem bántásnak, de nem értek egyet (amellett, hogy szándékosan kifordítottad a mondanivalómat egy hülye példával). egy hordozható gépnél igenis fontosabb, hogy masszív házban legyen a cucc, hogy egy-két év használat után ne kezdjen el ripityára törni a hőhatások miatt.
hogy egy NORMÁLIS példával álljak elő: inkább vennék egy alu burkolatos, matt paneles lapost core2-es, vagy AMD-s belsővel, mint egy műanyag gagyit sandy bridge-dzsel.
az biztos, hogy nem mindenki látja így, de az is biztos, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel. ha az emberek kicsit használnák az eszüket, akkor többen lennének az én véleményemen. persze a csomó első-laptopos tulaj, akinek egy hónapja van sandy-s műanyag hokija, az nem fog egyetérteni.
a személyeskedést pedig légyszi ne kezdd el, nincs kedvem megint végigmenni ezen a folyamaton.
az igaz, hogy egyeseknek fontos a minőségi burkolat, de én személy szerint, az asztali gép helyett használok laptopot, mert kevesebbet fogyaszt, és egy kicsit helytakarékosabb. A hordozhatósága nálam nem szempont( hetente egyszer vagy kétszer mozdítom meg, de akkor sem viszem ki a lakásból), tehát nálam fontosabb volt a teljesítmény, mint az aluburkolat
és lehet hogy nem vagyok egyedül.
Mindezek ellenére ha sokat akarod hordani, akkor tényleg kell az aluváz
első tanács: az árcédula mellet nézd meg hogy hány év gari t ad nak rá(ebből a szempontból a dell a legjobb)
második: legyen matt kijelzője
harmadik: játék és játék között óriási különbség van: milyen kiadású játékokkal akarsz játszani? ha 2009 előtti megjelenésűekkel, akkor a 10-140 ezer forintos kategória megfelelő, de ha az új játékokat is használni szeretnéd+ elvárod tőle hogy két év múlva megjelenő játéko is elfussanak 25fpsel, akkor a 250ezer fölött kell nézelődnöd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!