Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyinek kell/lene lennie?

Mennyinek kell/lene lennie?

Figyelt kérdés

Van egy Gigabyte GA-P61-USB3-B3 alaplap és Kingmax DDR3 1333MHz -es ramok vannak benne. AIDA64 progi azt mutatja hogy a ramok valódi órajele 667MHz. Az effektív órajele pedig 1333MHz. Most akkor mennyinek kellene lennie? Hogyan működik a memória? Olyan mint egy CPU, alap órajelen sokkal kisebb az órajele mint maximum terhelésen?

Köszi a segítséget előre is!

2011. nov. 29. 19:23
 1/4 Panda Péter ***** válasza:
DDR, DUAL data rate, vagyis a valós órajel a 667, a látszólagos az 1333. vagyis teljesen rendes sebességen megy.
2011. nov. 29. 20:04
 2/4 A kérdező kommentje:

Hát én ezt nagyon nem értem... Akkor miért azt írják rá hogy 1333MHz?? Elmagyaráznád érthetően hogy van ez!!??

Bocs de analfabéta vagyok a géphez,kezdő vagyok.

Köszönöm a választ egyébként!

2011. nov. 29. 20:29
 3/4 1c3t34 válasza:

Teljesen normális. Mivel DDR ramról beszélünk, előttem is leírták, hogy DUAL pont pont pont akármi.

Ezért a 667-et meg kell szorozni 2-vel, így megkapod az 1333-at (vagyis 1334-et, de ez most nem számít :D).

Nekem is ugyan így 1333Mhz-s DDR3-as ramjaim vannak, először én is megijedtem ettől.

De teljesen normális.

Elmagyarázni nem tudom, de annyit tudok mondani, hogy nyugodj meg, jól működik! :D

2011. nov. 29. 23:04
 4/4 A kérdező kommentje:

1db memória modulra is 1333MHz van írva. Ezért nem értem hogy miért "csak" 667MHz az órajel. De ugye nem értek hozzá,így nem is vitatkozom,csak szerettem volna megtudni,megérteni.

Köszi a választ!

2011. nov. 30. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!