Milyen laptopot érdemes vennem?
Nem csak a márka tekintetében...
180000-ig tudok rákölteni
neteznéz, filmeznék rajta, ilyesmi
Szerintem az egyik legfontosabb dolog a kijelző (legalábbis számomra az volt). Én nem preferálom az ún. "tükrös" kijelzőket, mert erős fényben alig lehet látni a képet, tükörként ideális. A második fontos dolog a tömeg és az akkuidő. A legtöbb ember azért vesz laptopot, mert hordozni szeretné és esetenként konnektor hiány miatt akkuról üzemeltetné. Fontos tényező az anyagminőség (ne törjön el a kijelző zsanérja 1 év után), az Al-Mg vázas gépek drágábbak. Alapból legyen benne Wifi, HDSPA, Bluetooth és PCMCIA hely, hogy minden környezetben tudjon kommunikálni a külvilággal és legyen lehetőség a bővítésre. Érdemes olyat venni, amiben legalább 4 USB port van. Nem árt, ha a gyártónak jó a magyar supportja, alapból ad a gép mellé OS-t (pl a HP Vista-t ad a gépei mellé, de ha nem tetszik, felhívod őket és postázzák a jogtiszta XP-t, ami a laptopodra van konfigurálva, ezért automatikusan felteszi a drivereket is). Nem árt, ha van rajta Kensington zárnak kialakított hely (munkahely, iskola stb, odaláncolod a géped valami fix tereptárgyhoz). FireWire kimenet is jól jöhet néha (DV video használat esetén). Legyen legalább 2Gb memória a gyors működés miatt (procit meg se említem, mert filmnézés, Netezésre mindegyik alkalmas, ami az elmúlt évben kijött). Én a HP gépeit használom évek óta, de ajánlom még a Dell-t, IBM (Lenovo névvel fut tovább, de a régi 61-es sorozat igazán jó volt). A Fujitsu-nak csak a "lifebook" szériáját, de ez elég drága. Az Asus, MSI, Acer is elég szépen kezdenek felnőni a "régi nagy" laptopgyártókhoz.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!