Egy IDE kábelen Winchester és DVD olvasó hogyan?
Vettem egy új alaplapot de azon csak egy IDE bemenet van!
Egy IDE kábelre szeretném rákötni a Winchestert és a DVD olvasót Melyiket hova kössem? A Winchester az IDE kábel középső bemenetére vagy a végére? A DVD-t az IDE kábel középső bemenetére vagy a végére? Vagy tökmindegy? :D
Nekem magyarul mond pls :D
Melyik a master és melyik a slave?
Master a winchester
Slave a DVD
Az winchestert az alaplaphoz közelebbi részéhez kösd a kábelen, a dvd-t meg a távolabbira.
Én is úgy olvastam hogy a vinyó a master ha jól emlékszek!
Próba szerencse!
A mater mindig a kábel vége, a slave meg a közepe. Tök mindegy hova milyen eszközt kötsz, teljesítmény szempontjából nincs semmilyen jelentősége. Csak mivel a PC házban a 3,5" -os helyek alul vannak az 5,25" -osak meg felül, ezért szokott így kijönni: ODD-mater-kábelvég, HDD-slave-kábelközép. Ami teljesen jól van így.
A juperolás -ról meg az eszközön találsz infót, a HDD -nél táblázat van a címkén, az ODD-nél meg belevájják a fémbe a jupmer panel fölé.
Na most tegyél igazat!
3 Variációt irtatok le! :D
1. HDD elejére ODD végére!
2. ODD elejére HDD végére!
3. Mindegy melyik hol van!
Azért köszi! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!