Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kellene egy nagy segítség!...

Kellene egy nagy segítség! Van egy Samsung HD400LD típusú PATA-s merevlemezem. A gép már nem látja, de a winchester pörög! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem sokat használtam, egyszer kattant egyet a teljesítménye maradt 100%, de a kondíció leesett 99%-ra, különösebb probléma nem volt, de utána egyre nehezebben kapcsolt be vele a gép! Most meg már simán bekapcsol csak nem látja de a vinyó pörög! Ja és az egy kattanás után, bekapcsolásnál nagyon lassan mindig kattant egyet, amit még most is csinál! Mit tegyek, valahogy meglehet csinálni? Az adatok jók lennének róla!
2011. nov. 7. 19:33
 1/3 P.O.C. ***** válasza:
Én táphibára gyanakszom.
2011. nov. 7. 19:42
 2/3 A kérdező kommentje:

Tápkábel megcserélésével is ugyan ezt csinálja!!!

De ha a táp nem lenne jó akkor nem is pörögne sztem, de így pörög csak a gép nem látja!!!

Amúgy nagyon szépen köszönöm a választ, ha van más ötleted azt is szívesen elolvasom!!!

2011. nov. 8. 20:41
 3/3 CactusClone ***** válasza:

Ez inkább mechanika hiba. A lemezeket forgatja a táp, de a fej már nem mozog.

Esetleg nem garos még? A HDD-kre általában 3 év a jótállás, és utána is van még szavatossági érvényesítési lehetőség (ami 10.000 HUF feletti értékű, annak van valamennyi szavatossági ideje a jótállás után is).

Ha van rá mód, vissza is lehetne vinni a vásárlás helyére.

2011. dec. 2. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!