Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vettem egy Ati Radeon hd 4850...

Vettem egy Ati Radeon hd 4850 videokártyát és kíváncsi lennék, hogy a hűtése a baj vagy az energia ellátása?

Figyelt kérdés
Szóval. A tápból az egyik drót és egy elágazással van összekötve a videokártyával.3pin rendesen tápból jövő dróttal a másik 3pin pedig már a tápból még elágazott az egyik a merevlemez másik pedig a videokártya tápkábeléhez megy és így táplálja a videokártyát. A táp szükséglet elég. 500W táp,kártyának 400-450W kell. < Ez megfelel? Illetve ha ez megfelel akkor a túlmelegedéssel lenne a probléma? Játszok 10percet és elkezd akadozni a játék helyenként elég rendesen és videokártya is csak löveli ki magából a hőt.Ennek van köze a táphoz vagy csak rossz a hűtés?Amúgy még nem volt 1x se, hogy kikapcsolt volna túl melegedés végett. Levettem a gép oldalát mert,ha rajta van forróság van bent. Alumínium a ház többsége.Tápnak gépház hátúján van a ventilátor, vagyis táp is melegít. 1 kisebb ventilátor van ami nem sokat segít.Akkor a táp vagy a hűtés a hibás? Ha a hűtés akkor mi a teendő? Köszi előre!
2011. nov. 26. 00:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Most neked mi a problémád???

Hogy 10 perc után akad a játék? Nézd...

Ez lehet:

1.túlmelegedés

2.ram

3.windows

A videókártyák már csak ilyen "hőkilövősek"... Az enyémnél nem ritka a 60-70 fok, de a korábbi GTX260 Sokszor pengette a 100-120 fokos határt gond nélkül... Nem vicc, van screenshotom róla, hogy 115 celsius fokos a kari.

Itt is volt forróság, attól hogy a kari meleg, nem szabad akadnia a játéknak.

2011. nov. 26. 03:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem egy Giga 4850-em volt, 400W-os táppal. A kari hőmérséklete soha nem ment 50c° fölé,játék közben sem. De nekem a ház szellőzése szerintem rendben van.

Az első válaszolóval egyet értek egyébként. Egyáltalán nem biztos hogy a hőmérséklet a gond. Nézd meg szoftveresen a hőmérsékletét,pl Aida64-el. Ettől függetlenül egy "kiadós" takarítást,portalanítást érdemes a ház belsejében végezni.

2011. nov. 26. 09:04
 3/4 A kérdező kommentje:

Kiadós takarítás megvolt kompresszorral. Ram nem kellene, hogy hibázzon mivel 4Gb. Windows 7 32bit szal 1gbot fogyaszt a 4ből.3pont elég. Esetleg proci. Dualcore 2.8Ghz E6300 és amúgy GTA4ben van ez És pedig ezzel a konfiggal jó kéne, hogy menjen.Jólvan 1-2akadozással de relativ jól kéne. Viszont ha az max grafikán van 880Mb és léjebb veszek mindenböl egy kicsit akkor 700mb körül van és jobban mükszik és ezért gyanakszom a hűtésre. amúgy itt a gépem akkor egy 500W os táp elég ha ez a konfigom ugye? Alaplap: MSI P43T-C51

Processzor: Intel DualCore 2,8GhZ

Videokártya: ATI Sapphire 2600XT 256MB DDR3

Ram: 4GB (2GBx800Mhz,2GBx1066Mhz) Márkát ne kérdezzetek Az egyik asszem Kingston másik nevében van x talán hyperX és DDR2-es. A táp cl-atx500w

2011. nov. 26. 11:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Ehhez a konfighoz sok is az 500W.
2011. nov. 26. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!