Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy tudnám ezt megoldani?...

Hogy tudnám ezt megoldani? Pontosabban milyen programmal? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Tehát van egy régi laptopom, már szegény haldoklik, mert a képernyőt tartó zsanérok eltörtek, de még arra jó lenne, hogy a padlás ablakba kiraknék egy webkamerát (ama megfigyelésképpen) és rákötném a notira. Lan kábelt elvezetném a routertől a padig, így már a távoli elérés is kipipálva. A kérdésem csak az lenne, hogy milyen programmal tudnám vagy helyi vagy konkrétan internetes hálózaton elérni a kamera képét, illetve a mikrofonján rögzített hangot? Előre köszönöm a választ!
2011. nov. 24. 12:22
 1/4 anonim ***** válasza:

VLC-vel streamelni kell a cam képét és hangját. Igy akár a mobilodon keresztül láthatod a képet, hallhatod a hangot bárhol is vagy...

[link]

2011. nov. 24. 12:44
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Ki is próbáltam, be is állítottam az HTTP-s műsorszórási módot, beírtam az IP-címemet, amit kiadott az parancssor az 'ipconfig' parancsra. A problémám csak az, hogy ugyan az Androidos telefonommal sikerült összehozni és a műsorszórást is elindítottam, de ha beírom a böngészőbe, hogy 192....:port szám az jön be, hogy '403 forbidden'. A telefonon se sikerül a böngészőbe, ugyanez jön be, a VLC Direct programba meg fel sorolja szépen, milyen fájlok vannak a gépen, de a webkamera képe sehogy se jön be.
2011. nov. 24. 16:12
 3/4 anonim ***** válasza:

na akkor:

müsorszórás: MS-WMPS (MMSH) protokoll

cim: 0.0.0.0

port: amin akaord, de ird át a 8080-at valami másra (pl.:40000)

Àtkódolás aktiválasa (pipa)

Profil: H.264 +AAC ---majd profil beállítások:

betokozás: ASF/WMV

videokodek: H-264

bitsebesseg: nettöl függö mekkor a feltöltési sebességed: 250kb/mp

hangkodek: MP3

bitsebesseg: 64kb/mp

csatornák 1

utolsó fülön: èlettartam (TTL): 12

----majd müsorszórás!

Ezek után, a laptopon ellátogatsz a

[link]

cimre, es megnezed, hogy mi az ip cimed!

Android Marketröl letöltöd a "DAROON PLAYER" lejátszót.

Abban lesz olyan, hogy "STREAMS". Ott meg beirod, hogy:

mmsh://<ipcim a whatismyip.com-rol>:port(pl.:40000)

Es láss csodát...látod a webcam képét!

Ez mindaddig müködik, amig az IP-d nem változik. Ha mindig azonos ip-t akarsz, akkor regisztrálsz a www.dyndns.com-on és csinálsz egy ingyenes fix IP-t.

Röviden ennyi!

2011. nov. 25. 07:22
 4/4 anonim ***** válasza:
azt kihagytam, hogy ha van routered, akkor a választott portot (pl.:40000) forwardolni kell!
2011. nov. 25. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!